Annons
Annons
Följ sex svenska kändisar på en resa genom Nepals vildmark.

Följ sex svenska kändisar på en resa genom Nepals vildmark i den nya TV-serien The Journey - 15 dagar i Nepal. Foto: Viaplay

Intervju

Svenska kändisar på äventyr i Nepal i ny tv-serie

I den nya tv-serien The Journey - 15 dagar i Nepal får vi följa sex folkkära svenskar ge sig ut på en spännande resa genom subtropisk djungel, över floder och Himalayas bergstoppar. Kändiskonditorn Roy Fares berättar om resan som gett perspektiv!

Text: Karin Wimark • 2022-08-19 Uppdaterad 2022-08-24

Hej Roy, vad handlar egentligen The Journey– 15 dagar i Nepal om?

– Det är ett rent äventyrsprogram och feelgoodprogram där vi som grupp gör en resa genom Nepal på 15 dagar! Vandringen tar oss från naturreservat med utrotningshotade djur, genom djungel och landsbygd upp till högland och bergstoppar! Det var jävligt coolt att få se och uppleva de olika platserna och miljöerna. Jag gillar att det inte är tävlingsprogram eller realityprogram där man försöker skapa en massa dramatik, utan snarare en resa för inre reflektion och upplevelser på plats. Själva resan var ju målet.

Var det första gången du var i Nepal?

– Ja, det var det! Jag har alltid velat göra någon sån här resa, ta mig utanför min comfortzone och göra något helt annat. Det är ju exempelvis så långt ifrån Ibiza man kan komma med kultur, miljöer, språk. Detta är en resa för livet, och att dessutom ha den inspelad och ha fått dela den med fem andra var helt fantastiskt.   

Vad överraskade dig mest med resan?

– Tystnaden på vissa ställen, perspektiven på livet. Vi lever väldigt olika och resan har fått mig att uppskatta de små sakerna hemma i Sverige. Hemma ska man göra karriär, bo bra och vi blir allt mer materialister. Där gavs det tid för eftertanke, att sitta ner och prata som man gjorde förr i tiden. I början blev jag stressad av att inte kunna ladda mobilen och ha teckning, men efter ett tag kom man ner i varv och började uppskatta de små sakerna. Enkelheten, tiden med varandra och att samlas runt måltiderna.

Höjdpunkten?

– Mötet med en noshörning och att få se de så nära i deras naturliga miljö var otroligt mäktigt. Det är så speciella djur, nästan som att de inte hör hemma i den här tiden. Jag upplevde att det var så svårt att berätta om resan när jag kom hem för vi har varit med om så många nya intryck och upplevelser. Som när vi var uppe på 4000 meters höjd och möttes av den här otroliga tystnaden ovanför molnen. Ljuset där var magiskt. Eller att sova i ett utsiktstorn i djungeln under bar himmel och omringad av vilda djur. Det var många coola stunder!  

Och vad var tuffast?

– Jag minns speciellt en dag då vi skulle vandra en kilometer rakt upp för ett berg, det kändes i benen jag kan lova! (skratt) Men känslan att klara av det och att göra det som grupp var belönande. Ni kommer att se i programmet hur det skiftar så mycket. Det är ett litet land med många olika miljöer där det händer väldigt mycket!

Hur var det att resa som grupp?

– Det är så lusigt när man hamnar i sånna här situationer, för någonstans formas man som grupp i resan väldigt snabbt. Det är som extrem speeddating där alla är i samma situation, trots olikheter och olika bakgrund. Som ex. Peter Stormare som egentligen är en ensamvarg, andra med morgonhumör… Det låter kanske klyschigt, men det var verkligen en livsresa.

Sist men inte minst, vart går nästa äventyr?

– Jag vet inte i dagsläget, men kan absolut tänka mig något liknande längre fram. Visst, detta var ju uppstyrt och just en liknande resa kanske det inte blir, men det är skönt att utmana sig själv ibland. Livet är kort och jag vill berika det med minnen och erfarenheter. Saker som ger perspektiv. Jag känner mig sjukt lyckligt lottad som har fått vara med om just denna resa.


Text: Karin Wimark • 2022-08-19
NyhetIntervju

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen