Annons
Annons
Vår kapten Cecil Grey styr bambuflotten vant längs en av Jamaicas 22 floder, Martha Brae. Rubrikfoto: Pernilla Sjöholm. Foto i artikeln: Istock.

Vår kapten Cecil Grey styr bambuflotten vant längs en av Jamaicas 22 floder, Martha Brae. Rubrikfoto: Pernilla Sjöholm. Foto i artikeln: Istock.

Jamaica

7 jamaicanska äventyr

Lek Tarzan bland trädtopparna i öns gröna inre, simma med hästkrafter och få närkontakt med naturfenomen och spöken.

Text: Pernilla Sjöholm • 2018-09-24 Uppdaterad 2021-06-23

1. Turf & Surf, Montego Bay

Simma med hästar

Även om du är van ryttare har du aldrig upplevt hästkrafter så här. Turen går från välordnade Half Moon Equestrian Centre mellan palmerna till en sandstrand och vidare barbacka ut i havet. När hästens hovar lämnar revet och de första sparktagen tas är det dags att släppa ut benen och ta tag i manen. För den som vågar blir nästa steg att släppa manen för svansen och surfa med bland vågorna.

horsebackridingjamaica.com

7 jamaicanska äventyr

2. Martha Brae Rafting Experience, Montego Bay

Flodfärd på bambuflotte

Flottfärd på hopbundna bamburör som tar dig rakt ut i Jamaicas grönska. Den slingrande floden Martha Brae kantas av gigantiska ormbunkar, mangoträd, orkidéer, klättrande murgröna och ett rikt fågelliv. Kaptenen sicksackar skickligt mellan dem med hjälp av en bambustav och har du tur får du prova att stå vid rodret. Färden avslutas med dopp i floden.

jamaicarafting.com

7 jamaicanska äventyr

3. Dunns River Falls & Park, Ocho Rios

Motströms bland fallen

Dunns River Falls är ett av Jamaicas guldkorn och lika populärt hos jamaicanerna själva som hos besökande turister. Det 183 meter höga fallet går rakt ut i Karibiska havet. Börja vid utloppet på stranden och klättra upp genom fall efter fall. Upplevs i grupp eller på eget bevåg, men en hjälpande 
hand är en fördel. 

dunnsriverfallsja.com

7 jamaicanska äventyr

4. Glistening Waters, Falmouth

Magiskt lysande vatten

Glittrande vatten får en helt ny skepnad på en nattkryssning utanför Falmouth. I buktens vatten finns osynliga mikroskopiska organismer, som när de störs skapar ett kusligt blått brus. Att simma mitt i det naturliga fenomenet fyller en med förundran över Moder Jord.

5. Blue Lagoon, Port Antonio

Nostalgiskt dopp

Lagunen som blev världskänd i filmen Den blå lagunen, med den skeppsbrutna Brooke Shields i en av huvudrollerna, sades länge vara bottenlös. Men djupet är runt 60 meter och det turkosfärgade vattnet ett resultat av blandningen av söt- och saltvatten. Tar du ett dopp märker du temperaturväxlingarna, en upplevelse i sig.

7 jamaicanska äventyr

6. Chukka Adventure Zipline, Montpelier

Tarzan på hög höjd

Högt upp bland trädtopparna väntar ett oförglömligt zipline-äventyr. Förutom det galna upplägget med att kasta sig handlöst ut mellan bergsluttningar och över naturliga pooler med endast sele och lina som backup, får du på köpet en fantastisk vandring genom djungeln. Lite extra mod krävs för finalen Inter Parish Express, en 440 meter lång passage som som går i uppåt 56 km/tim.

chukka.com

7 jamaicanska äventyr

7. Rose Hall Great House Haunted Night Tour

Inte för lättskrämda

Den vita häxan väntar på dig i Rose Hall Great House. Fastän hon varit död i mer än ett sekel, lever historien vidare om hur Annie Palmer vände den blomstrande sockerplantagen till ett helvete av grymheter. Oräkneliga slavar föll offer för hennes tortyr och alla hennes tre män mötte sin död i hennes händer. Fortfarande vandrar Annies vålnad genom herrgården … Sant eller inte, rundturen ger också inblick i Jamaicas verkliga, mörka historia. 

rosehall.com

Karibien: Kasta loss, sätt segel och kryssa mellan öarna


Text: Pernilla Sjöholm • 2018-09-24
JamaicaRestipsAktiv semesterListorSol och bad

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen