Annons
Annons
Avakado-burgare från The Avokado Show . Foto: The Avocado Show

Avakado-burgare från The Avokado Show . Foto: The Avocado Show

Restips

5 udda matupplevelser i Amsterdam

Från en restaurang där allt handlar om avokado till en middagsupplevelse i becksvart mörker. Här är sju annorlunda restauranger och matupplevelser i vackra Amsterdam.

Text: Johanna Jackson • 2017-11-15 Uppdaterad 2021-07-21

1. The Avocado Show 

Hypade Avocado Show slog upp sina portar så sent som i april 2017 men blev genast en succé. Samtliga rätter på menyn innehåller avokado och gäster kan välja på allt mellan burgare och poké-skålar till glass och daquiris baserade på den gröna frukten. 

5 udda matupplevelser i Amsterdam
Poké-skål. Foto: The Avocado Show

2. Amsterdam Dinner Train 

Goda viner, god mat och fina utsikter. Kan det bli bättre? Under en middag på Amsterdams restaurang-tåg kan du kombinera sighseeing med smakupplevelser. Turen tar drygt tre timmar och går förbi Gouda, Rotterdam, Haag och Harlem. Ombord serveras ni fyra rätter och dryck. Det finns även ett billigare alternativ där det serveras brunch, då har man också möjlighet att bli avsläppt vid den lilla vindkvarnstäta byn Zaanse Schans. 

5 udda matupplevelser i Amsterdam
Foto: Amsterdam Dinner Train

3. De Pindakaaswinkel 

Goda nyheter för alla som älskar jordnötssmör. I östra Amsterdam finns världens (förmodligen) enda butik som helt är tillägnat det bruna krämiga guldet. Här finns olika smaker som vit choklad, kokos med havsalt och chili med citrongräs. Produkterna är dessutom fria från palmolja och socker. 

5 udda matupplevelser i Amsterdam
Foto: De Pindakaaswinkel

4. Ctaste 

Det sägs ju att andra sinnen förhöjs när man eliminerar ett annat. Och kanske smakar maten på Ctaste – där man äter i totalt mörker – aningen mer. På ett besök här sitter gästerna i ett mörklagt rum och serveras av blinda eller synskadade servitörer. Är man modig väljer man menyn “kockens val” och låter middagen bli en helt överraskning, men det går även att välja menyer som är vegetariska eller inriktar sig på fisk- och skaldjur. 

5 udda matupplevelser i Amsterdam
En intensiv smak- och doftresa utlovas på Ctaste.

5. Supperclub 

En besök på Supperclub – som beskriver sig som en restaurang, nattklubb och galleri i ett – är absolut inget för den lättgenerade. Här äter man i stora sängar och bjuds på provokativa och interaktiva framträdanden. På hemsidan uppmanas gäster att ta på sig finstrumporna – eftersom skor är förbjudna – och släppa alla hämningar samt lämna idéer om vett och etikett hemma.  

5 udda matupplevelser i Amsterdam
Foto: Supperclub.

Missa inte: De Hallen – Amsterdams bästa matupplevelse

Amsterdams bästa hotell – i alla prisklasser

6 dagsutflykter från Amsterdam

Asiens bästa restaurang finns i Bangkok


Text: Johanna Jackson • 2017-11-15
RestipsAmsterdamListorMat och dryckWeekendresa

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top