Annons
Annons

1324927.jpg

Restips

Fritidsresor sätter stopp mot att paxa solstolar

Personer som går upp tidigt på morgonen för att knipa en solstol för att sedan gå iväg igen är ett känt irritationsmoment på många stränder och hotell. På ett hotell i Mallorca väljer Fritidsresor att sätta ner foten.

Text: Johanna Jackson • 2016-08-11 Uppdaterad 2021-06-23

”Hej. Vi vill bara informera er om att om handdukar och andra ting ligger på solstolarna runt poolen i mer än 30 min utan att någon är där så kommer de att tas bort. Det här är bland annat för att ni inte ska behöva kliva upp klockan 7.00 på morgonen för att reservera solstolar.”

Så stod det i ett sms från Fritidsresor som i veckan skickades ut till gäster boende på hotellet Alcúdia på Mallorca.

En av kunderna som bodde på hotellet är den norska journalisten Michael Andreassen som gjorde att arrangörens nya regler uppmärksammades i den norska radiokanalen P4 efter att han lade ut en skärmdump på det på sin instagramsida.

Enligt Fritidsresor kommer sms:et att skickas ut tre gånger i veckan som en påminnelse, för tillfället bara till gästerna på hotellet i Mallorca. I framtiden kan det dock bli en lösning som kommer att implementeras på flera hotell, som har problem med solstolspaxare.

– Det är ett test för att se vad kunderna tycker, men även för hotellet så vi ser vilka förberedelser som måste till rent praktiskt för att funktionen ska kunna finnas på flera hotell, förklarar den nordiska informationschefen på Fritidsresor, Mathias Bergendahl till Expressen.

Italien slår till mot solstolspaxare – inför dryga böter

Ny lag i Italien – se upp med tuggummi och cigaretter

Thailand förbjuder ölselfies

18 absurda kommentarer som visar att svenskar behöver tagga ner och njuta mer av semestern


Text: Johanna Jackson • 2016-08-11
Restips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen