Annons
Annons
Foto: Istock.

Foto: Istock.

Restips

Här är det dyrast att besöka sevärdheter i Europa

Att det kan vara dyrt att turista är inget nytt. Men var får man mest upplevelser för pengarna? Vilket land är det dyrast att besöka sevärdheter i? En ny undersökning har rankat länderna efter dyraste attraktioner.

Text: Victoria Petersson • 2017-07-27 Uppdaterad 2021-06-23

Det är sparportalen CupoNation som har undersökt hur mycket turister och besökare behöver betala när de besöker populärda sevärdheter i Europa. 

Det är sevärdheter i länderna Sverige, Storbritannien, Holland, Frankrike, Tyskland, Spanien och Italien som har analyserats.  

Vilket land är då dyrast att turista i? Enligt undersökningen så är det Tyskland. Kostnaden för de tre mest populära sevärdheterna Miniatur Wunderland, Kölnerdomen och Europa-Park ligger på 572 kronor per vuxen. Är du student så är det trots det nästan lika dyrt, 534 kronor. 

Här är det dyrast att besöka sevärdheter i Europa
Om du är på besök i Paris och planerar att besöka de tre sevärdheterna Musée d’Orsay, Eiffeltornet och Louvren får du räkna med att betala runt 400 kronor. Foto: Istock.

I Frankrike så får en vuxen person betala 440 kronor för att besöka Musée d’Orsay, Eiffeltornet och Louvren. För ungdomar så kostar besöken ungefär 130 kronor. 

I Storbritannien så är en av de mest populära sevärdheterna Warner Bros. Studio Tour – the making of Harry Potter. För en vuxen person kostar besÙ�ket 422 kronor, och ungdomar upp till 15 år får betala cirka 336 kronor. 

Tycker du att det låter dyrt? Då kanske en semester på hemmaplan är att föredra. I Stockholm är tre av de mest populära sevärdheterna Gamla Stan, Djurgården och Vasamuseet. Två av tre sevärdigheter är gratis, och på Vasamuseet får en vuxen betala 130 kronor för att komma in. 

Listan – här är det billigast att turista i Europa: 

1. Sverige ca 130 kronor*.    

2. Spanien ca 219 kronor.

3. Italien ca 267 kronor. 

4. Holland ca 414 kronor. 

5. Storbritannien ca 420 kronor.  

6. Frankrike ca 438 kronor. 

7. Tyskland ca 572 kronor.  

* Priset för en vuxen person att besöka de tre mest populära sevärdheterna i landet. 

 

6 pittoreska städer i Europa som är som hämtade ur en saga

Vagabond listar: 25 härliga sommar-resmål i Europa

Kustvandra i italienska Cinque Terre


Text: Victoria Petersson • 2017-07-27
Restips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen