1352239.jpg

Restips

Harry Potter-inspirerad skola ska öppna i Frankrike

Goda nyheter för alla mugglare och Harry Potter-fans – nästa år kommer det att gå att lära sig trollformler och quidditch i ett slott i sydvästra Frankrike.

Text: Johanna Jackson • 2016-10-28

Under fyra dagar i maj 2017 kommer Mimbulus Mibletonia Association – en fangrupp till den berömda trollkarlssagan om Harry Potter – att anordna en skola i slottet Jolibert Bourgougnagues i den sydfranska regionen Akvitanien.

Upplevelsen kommer bland annat att inkludera klasser i botanik och trolldryck och startas med en sorteringsceremoni för att fastslå om deltagarna passar bäst in i elevhemmet Ravenclaw, Slytherin, Hufflepuff eller Gryffindor. 

Harry Potter-inspirerad skola ska öppna i Frankrike

Totalt 100 biljetter kommer att säljas till eventet som har en åldersgräns på minst 16 år, skriver brittiska Metro. Kostnaden för biljetter är inte avslöjad än men intresset för biljetterna förväntas bli stort.

Det finns bara ett krux – all aktivitet på kommer att ske på franska, så om du inte redan talar “kärlekens språk” och är intresserad av att delta i eventet kan det vara dags att börja plugga.

Men det finns möjligheter att uppleva lite magi även för engelsktalande Harry Potter-fantaster. Både i London och Orlando finns temaparker baserade på sagan. 

Gilla Vagabond på Facebook för mer resenyheter, tips och inspiration i ditt flöde.

9 måsten i London för Harry Potter-nördar

Smultronställen i sydfranska Provence – en roadtrip i expressfart


Text: Johanna Jackson • 2016-10-28
Restips

Scroll to Top