Annons
Annons

Följ med på sommarens härligaste resa till italienska Cervinia – ett vandringsparadis i Alperna. Foto: STS Alpresor

Italien

Läsarresa med Vagabond: Vandring i italienska Alperna

Följ med Vagabond på en aktiv semester i italienska Cervinia! Här trivs livsnjutaren som vill uppleva en aktiv semester med extra guldkant i form av goda lokala Aosta-viner, italienska delikatesser och ett bekvämt boende.

Text: Redaktionen • 2023-04-26 Uppdaterad 2024-02-22

Cervinia ligger beläget i vackra Aostadalen (Valle d’Aosta) som är känd för sina spektakulära bergskulisser, rika naturliv och imponerande alplandskap. Byn ligger högt, 2 050 m ö h mellan Plateau Rosà och den ikoniska bergstoppen Matterhorn som sträcker sig upp till 4 478 m ö h. Naturen inbjuder till ljuvliga vandringar längs kristallklara alpsjöar och tysta skogar med en varierande terräng som passar såväl nybörjare som proffs.

Nyfiken? Läs mer och boka resan här

Hotell i alpmiljö.
Under veckan bor du centralt på Hotel Marmore i Cervinia. Foto: STS Alpresor

Bekvämt boende med bästa läge

I Cervinia bor du bekvämt på researrangören STS Alpresors egna hotell. Hotel Marmore ligger beläget på huvudgatan i byn med trevliga promenadstråk och vackra vandringsleder runt knuten. Rummen på Marmore är av högsta klass med sköna kvalitetssängar och påkostade materialval i rustik Aosta-stil. De flesta rummen har egen balkong där du kan slå dig ner i solen och njuta av de vackra vyerna och något gott att dricka.

Stort utbud av aktiviteter

Runt hela dalen finns det ett stort utbud av aktiviteter under sommaren. Här kan du uppleva alltifrån klättring, cykling, golf, tennis, bad och forsränning till mäktig sommarskidåkning på Plateau Rosàs soliga glaciär (3 800 m ö h). Populärast är ändå att vandra och uppleva naturen i grupp tillsammans med guide!

Läs mer och boka resan här!

Kombinera vandring och vin. Under en heldag besöker vi två välkända vingårdar där vi får en djupdykning i distriktets vintillverkning.

Rik mat- och vinkultur

I Cervinia är maten en stor del av den totala upplevelsen och här kan du njuta av lokala delikatesser och goda italienska viner. Oavsett om du befinner dig uppe på en bergshytta eller nere i byn kan du räkna med att bli serverad vällagad mat gjord på närproducerade råvaror. Förutom pizza, pasta och läcker antipasti hittar du ofta långkok på viltkött och ostfondue på menyn.

I Aostadalen har man producerat vin ända sedan romartiden och i området ligger några av Europas högst belägna vinodlingar (1 300 m ö h). De främsta vingårdarna ligger längs den östra stranden av floden Dora Baltea och här erbjuds såväl vinprovningar som guidade rundturer. Kvantiteten vin som görs här varje år är relativt liten – totalt 2 miljoner buteljer – men kvalitén är mycket hög. Här finns även gott om lokala delikatessaffärer där du kan hitta läckerheter från hela regionen, alltifrån ost och chark till honung, bär och vin.

charkuterier, ostar och drinkar på träbricka.
Piemonte är känt för sin goda mat och inte minst för sina fina viner något vi kommer att få testa under utflykten till Barolo.

Cervinia, vecka 34 2024 (17 – 24 augusti)

Pris: 19 395 kronor per person


Text: Redaktionen • 2023-04-26
ItalienNyhetRestipsAktiv semester

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top