Annons
Annons
Bora Bora blir en av många Söderhavsöar som besöks på resan.

Bora Bora blir en av många Söderhavsöar som besöks på resan.

Restips

Episk kryssning? Besök alla världsdelar på samma resa

140 dagar, 7 världsdelar och 32 länder. Och en rejäl nota! Priser för en plats på lyxkryssningsföretagets Silverseas grandiosa resa börjar på nästan en halv miljon kronor.

Text: Johanna Jackson • 2018-04-13 Uppdaterad 2021-06-22

Den unika jordenruntkryssningen har getts namnet “Legends of Cruising World Cruise” och kommer att lätta ankare i januari 2020. Resan börjar i Fort Lauderdale, Florida och kommer totalt att stanna till i 62 hamnar i 32 länder.

Från Florida går färden mot San Juan i Puerto Rico, vidare ner längs med Sydamerika med stopp bland annat Rio de Janeiro och Buenos Aires innan de 382 passagerarna tas vidare mot Antarktis isklädda vidder. Andra stopp på vägen inkluderar sedan Chile, Bora Bora, Australien och Bali innan båten kryssar vidare mot Phuket, Colombo och Bombay. Därefter fortsätter fartyget vidare genom Suezkanalen, in i Medelhavet, ut ur Medelhavet och förbi de brittiska öarna innan båten till sist lägger till vid Amsterdam den 25 maj.

Episk kryssning? Besök alla världsdelar på samma resa
Fartyget kommer att lägga till i Nordamerika, Sydamerika, Oceanien, Asien, Afrika, Europa och Antarktis. Foto: Istock.

Väl ombord kommer gäster kunna njuta av ett stort nöjesutbud på den 186 meter långa båten. Här finns bland annat fyra restauranger, ett spa, butiker, ett bibliotek och en pool (så klart). Och på resan behöver man inte oroa sig för brist på service – det finns nästan lika mycket personal som passagerare. 

De billigaste hytterna har ett frånpris på 55 000 euro, eller cirka 460 000 kronor men har man tillräckliga medel kan man boka in sig i en av lyxsviterna som kommer med en privat butler och en 117 kvadtratmeter stor balkong. En sådan hytt är “några” tusenlappar dyrare. Cirka 2,1 miljoner kronor per person får man betala. 

Från Singapore till Hongkong med lyxkryssare


Text: Johanna Jackson • 2018-04-13
Restips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top