Annons
Annons
London streetfood

Upptäck Londons streetfood med Youtubern Kebabspotting. Foto: Unsplash

Restips

Londons bästa streetfood – Kebabspotting i den brittiska matmetropolen

Andra säsongen av Kebabspotting tar oss till den europeiska metropolen London.

Text: Helle Kikerpuu • 2022-10-11 Uppdaterad 2022-10-11

I London finns ju hela världens mat och streetfood. Vad fokuserar du på? 

Precis som ni nämner så är det fina med London att all världens mat finns där. Fokus ligger därför mestadels på att hitta det absolut bästa från världens alla hörn i avsnittet. Det blev faktiskt en hel del wraps när jag summerar avsnittet men också mycket annat gott. 

Vad trendar i London just nu när det kommer till streetfood? 

London är ganska trendigt överlag när det kommer till streetfood, men jag skulle vilja påstå att trenden är maten nu kommer i större utsträckning från länder som ligger längre bort än Europa och USA. Staden och dess invånare, och besökare, är mer öppna för nya saker. Det gör att det är lätt att tycka om matscenen i staden! 

Går fish’n’chips hem hos dig?

JA! Jag älskar det. Men det måste vara bra grejer, annars kan det lätt bli lite Sibylla-varning, om man nu får säga så. Jag åt en magisk fish & chips på välrenommerade Poppies i detta avsnitt.

Vilken var din bästa matupplevelse?

Jag blev väldigt positivt överraskad av ett afghanskt hak som serverade grymt goda grytor och piroger på gatan. Mina fem bästa i London-avsnittet:

Berwick Street Market, Berwick St

Bästa stället! Rekommenderar till alla. Bra afganska piroger och lammköfte. Riktigt stark och bra tryck i chilin, som den ska vara. Annorlunda twist. Sjukt bra egyptisk falafel också, en åtta. Fräscht, gott. Bättre än i Egypten till och med!

Tonkotsu, 63 Dean St

Fantastiskt bra kyckling, otroligt mör och smakrik. Lite förvånad faktiskt, trodde den skulle vara torr men den var grymt bra. Ramen här – inte lika bra.

Abu Afif, 352 Edgware Rd

Lamm Shawarma: enkel i smakerna, lök och chilisås. Funkade väldigt bra, helt klart en god lammwrap. 

Layalina 32 Coventry St

Kycklingwrap från ett hål i väggen som var överraskande bra. Verkar vara ett fylleställe men bra kebab. Stark och fräscha grönsaker.

… och sämsta!

Maison Bab, 4 Mercer Walk

 En restaurang som försökt ‘fine-dinea’ upp kebaben, de föll pladask. Typisk fjanterikebab, dubbelt så mycket pengar för samma mat. Förstår inte upplägget och kan inte säga att det är en kebab utan snarare en krock av alla möjliga smaker. Dessutom kött som inte är jättebra.

Vilken stadsdel måste man spana in för bra mat och häng?

Jag kommer alltid på mig själv att botanisera i SoHo, jag verkligen älskar viben och utbudet där. Men jag vill även slå ett slag för Edgeware Road, det är som ett litet mellanöstern mitt i hjärtat av London.


Text: Helle Kikerpuu • 2022-10-11
RestipsKebabspottingMat och dryck

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top