Annons
Annons
Vagabonds redaktör förklarar varför Vagabond utsåg Norge till världens bästa resmål 2019.

Vagabonds redaktör förklarar varför Vagabond utsåg Norge till världens bästa resmål 2019.

Restips

Norge bästa resmålet 2019, enligt Vagabond

Norge är världens bästa resmål 2019, enligt Vagabonds vittberesta panel. Motiveringen lyder: "Egentligen är det märkligt att vi inte vallfärdar mer till Norge än vi gör. Det finns människor som sett fjordlandskapen i Nya Zeeland och letat naturens under över hela världen, men aldrig satt sin fot i vårt västra grannland. Ändå finns något av det naturskönaste man kan finna precis runt hörnet."

Text: Redaktionen • 2019-01-06 Uppdaterad 2019-01-06

För tionde året i rad har Vagabond korat världens bästa resmål i sammanlagt sex olika kategorier. En ny kategori för i år är bästa hållbara resorna. Alla vinnarna presenteras utförligt med motiveringar, fina bilder och personliga restips i nya numret av Vagabond (nr 1.2019) som nu finns ute i butikerna och kioskerna. Vagabonds redaktör berättade mer om Norge som resmål i TV4 Nyhetsmorgon på söndagsmorgonen – se hela intervjun här.

– Under det gångna året har svenskarnas resande debatterats flitigare än någonsin i tidningar och på sociala medier. Att fler och fler reflekterar över sitt flygande är bra. Vi behöver flyga mindre, precis som vi måste skära ner på mycket annat om vi ska kunna nå klimatmålen. Men att då och då påminna om resandets positiva effekter kan också vara på sin plats, kommenterar Vagabonds chefredaktör Fredrik Brändström, som korat vinnarna tillsammans med Per J Andersson, Johanna Jackson, Henrik Brandão Jönsson, Mikael Persson, Pernilla Sjöholm, Marcus Westberg och Karin Wimark.

Vinnaren i kategorien bästa hållbara resorna blev Köpenhamn med motiveringen:

”Kaxigt innovativ och coolt tillbakalutad på samma gång. Dessutom bara en kort tågresa bort. Vi gillar Köpenhamn med konstmuseet Arken och Noma som vunnit titeln som världens bästa restaurang. Allra bäst är ändå planlöst flanerande genom en innerstad där skurar av svarta cyklar samsas med Nyhavns målarboksfärger, kajakpaddlade kanaler och citybadet vid Islands Brygge.”

Bästa länderna:

1. Norge
2. Costa Rica
3. Sri Lanka
4. Colombia
5. Taiwan
6. Ryssland

Bästa klimatsmarta resmål:

1. Köpenhamn
2. Berlin, Tyskland
3. Lappland, Sverige
4. Slovenien
5. Mongoliet

Dessutom korades vinnare i kategorierna Bästa städernaBästa budget, Bästa djur och naturresor samt Bästa sol & bad

Kompletta listor med bilder, motiveringar och restips finns alltså i nr 1.2019 som finns till försäljning i kiosken/butiken hela januari 2019. Du kan också ta en prenumeration och får då tillgång till det aktuella numret som PDF.

Läs också chefredaktör Fredrik Brändströms ledare från nr 1.2019: Gott nytt reseår!


Text: Redaktionen • 2019-01-06
Restips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen