Annons
Annons
Bokomslag och författare

Emma V Larsson, aktuell med boken Till fots, arbetar som journalist och författare, specialiserad på friluftsliv och natur. Foto: Stefan Tell

Restips

Ny bok om vandring med inspiration och smarta tips

Vandring innebär naturupplevelser, äventyr och stillhet. Att skaka av sig vardagen och känna stegens rytm i kroppen. Den nya boken Till fots vänder sig till alla vandrare, erfarna och nybörjare.

Text: Helle Kikerpuu • 2022-03-15 Uppdaterad 2022-03-15

Författaren Emma V Larsson är journalist och en erfaren vandrare som samlat massor av inspiration och smarta tips i den nya boken Till fots. Där tar hon med läsaren till den vilda och vackra värld som väntar när man tar första steget ut i naturen.

– Det är tydligt att många svenskar söker tröst i naturen när vardagen är orolig. Kanske är det något inom oss som vet att vi mår bra där ute. För många ter sig vandringslängtan som något nästan spirituellt. Man känner sig hemma på vandringsleden, som en del av den omgivande naturen, säger Emma V Larsson i ett pressmeddelande.

I boken ger Emma V Larsson tips på vandringsleder både i Sverige och i Europa – från dagsturer till långvandring, i skogen och i fjällen. Hon tipsar också om hur du går på toaletten i naturen, varför det är fiffigt att ha dubbla strumpor på sig och vad du kan äta till lunch om det tornar upp sig till oväder. Om utrustning som är nödvändig och utrustning som inte är helt nödvändig, men lyxig att ha.

– På en vandring möter vi också de mest basala behoven. Det kan vara evinnerligt skönt att ett slag fokusera mer på skoskav, väder och matintag än på jobb, studier, miljökriser eller pandemier. Det kan också vara en njutning att göra något så handfast som att gå, tända en eld eller tälja på en träbit, istället för att knappa på tangentbord.

Emma beskriver vandring som den enklaste, minst komplicerade friluftsaktivitet som finns. När hon analyserar vad vandringen faktiskt är så är det inte längden hon tänker på. Hennes 80-mila vandring i Spanien är lika mycket vandring som de två kilometrarna hon vandrar med sin treåring en morgon i skogen.

Vill man inspireras ännu mer kan man följa Emma på Instagram: @emvlarsson.

Bokomslag med två vandrare
Boken finns att köpa på diverse onlinebutiker för böcker.

Text: Helle Kikerpuu • 2022-03-15
Restips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top