Annons
Annons
I november blir det direktflyg från Stockholm till lilleputtlandet Luxemburg. Foto: Davide Seddio/Getty

I november blir det direktflyg från Stockholm till lilleputtlandet Luxemburg. Foto: Davide Seddio/Getty

Restips

Nya flyglinjer från Skandinavien till Luxemburg, Italien och Ukraina

I tider av minskat flygande lanserar SAS tre nya linjer. De går till Luxemburg, Turin och Kiev.

Text: Per J Andersson • 2019-05-20 Uppdaterad 2019-05-20

För att locka fler semesterresenärer börjar SAS i höst att flyga till fler städer i Europa. I början av november är det premiär på en ny flyglinje från Stockholm till Luxemburg.

 Luxemburg är en av Europas finansiella knutpunkter och där finns även en rad viktiga EU-institutioner. Samtidigt är det ett fascinerande land och en huvudstad med anrik historia som erbjuder ett rikt kulturliv för fritidsresenärer, säger Karl Sandlund på SAS, enligt ett pressmeddelande.

Till vintern 2019/2020 öppnar det skandinaviska flygbolaget också nya flyglinjer från Köpenhamn till italienska Turin och från Oslo till Kiev i Ukraina. Biljetterna släpps till försäljning 20 maj.

SAS satsning kommer i en tid då bolagets rykte är skadat. Pilotstrejken i slutet av april drabbade hundratusentals resenärer. Samtidigt gynnades konkurrenterna, framförallt Norwegian som passade på att höja sina biljettpriser för att tjäna lite extra på resenärer som inte kunde flyga på grund av strejken på SAS.

SJ valde en annan linje. Många resenärer hade köpt tågbiljetter för att ta sig till flygplatser runt om i Sverige, men valde att återbetala alla resor till och från flygavgångar som inte kunde användas.


Text: Per J Andersson • 2019-05-20
Restips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top