Annons
Annons
Foto: Istock.

Foto: Istock.

Restips

Här är ö-nationen där du kan köpa ett medborgarskap – för 44 bitcoins

Som första landet i världen accepterar nu Vanuatu bitcoin som betalning för ett medborgarskap. Ö-nationen ligger i sydvästra Stilla havet och lockar med paradisstränder, en naturlig simbassäng med galet turkost vatten och tropisk värme.

Text: Johanna Jackson • 2017-10-17 Uppdaterad 2021-06-22

Längtar du efter ett varmare liv med mer sol, regnskog och palmer i din tillvaro? Om du har investerat i bitcoins kanske det är dags att slå till. 

Den vulkaniska arkipelagen, som består av drygt 80 öar, är nämligen det första landet i världen som accepterar kryptovalutan som betalning för förmånen. (Andra valutor som dollar går också bra). 

Här är ö-nationen där du kan köpa ett medborgarskap – för 44 bitcoins
Av Vanuatus cirka 80 öar är 63 bebodda.

Vanuatu är medlem i Samväldet, som består av 53 länder varav de flesta utgörs av tidigare brittiska kolonier. Ett pass i nationen ger till tillgång till visumfritt resande i 113 länder och låga skatter, enligt Lonely Planet. Bland annat behöver befolkningen inte betala inkomstskatt eller kapitalvinst.

Här är ö-nationen där du kan köpa ett medborgarskap – för 44 bitcoins
Vanuatu ligger cirka 1750 kilometer öster om norra Australien och 540 km nordÙ�st om Nya Kaledonien.

Hur mycket kostar då ett medborgarskap på Vanuatu? 200 000 dollar, vilket motsvarar drygt 44 bitcoins enligt Business Insider. Enligt nuvarande kurs motsvarar 44 bitcoins 1,9 miljoner svenska kronor. 

Här är paradisön där ingen vill bo


Text: Johanna Jackson • 2017-10-17
Restips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen