Många städare slarvar med att rengöra hotellrummen, enligt flera diskussionstrådar för hotellarbetare. Foto: Istock.

Många städare slarvar med att rengöra hotellrummen, enligt flera diskussionstrådar för hotellarbetare. Foto: Istock.

Restips

Svenska hotellarbetaren avslöjar – så här snuskiga är rummen

I trådar på nätforum som Quora och Reddit tillfrågades hotellarbetare om "hemligheter de aldrig skulle dela med sig av till sina gäster." Vissa av svaren kan komma att chockera dig. 

Text: Johanna Jackson • 2016-05-13

Rummen är ofta mycket smutsigare än vad du tror och var försiktig innan du tar för dig av dryck och snacks i mini-baren. Det är två tips som hotellarbetare ger i en diskussionstråd på Reddit.

En av de många som svarat är signaturen “Roslagen” som säger att hen arbetat på flera fina Stockholmshotell genom åren. Några avslöjanden och tips hen delar med sig av är:

  • Att glasen för tandborstarna sällan byts ut utan endast sköljs med vatten om de ser rena ut. “Kolla efter läppavtryck.”
  • Att tv-kontrollerna nästan aldrig rengörs. (Att tv-kontrollerna ofta är ett av de snuskigaste föremålen på hotellrummen har även bekräftats i tester.)
  • Att man borde lägga en handduk på stolar och soffor innan man sätter sig eftersom det inte är ovanligt att folk sitter nakna på dessa. 
  • Att man alltid ska kolla korkarna på flaskor i mini-baren. “Vi hade en gäst som drack upp en flaska whiskey, urinerade i den och satte tillbaka den.” Det är inte heller ovanligt att godiset som finns där är flera månader gammalt, lägger hen till. 

I en annan diskussionstråd på samma ämne svarar ett flertal hotellarbetare som arbetar på olika hotell i USA. Här är några av de mest anmärkningsvärda avslöjandena och tipsen. 

“Vad du än gör – rör aldrig överkasten” skriver en användare. “Filtar och överkast tvättas nästan aldrig”, skriver en annan.

Om någon dör i ett hotellrum – vilket inte är alls ovanligt – försöker många hotell att tysta ner detta eftersom man vill “undvika dålig publicitet” i anknytning till hotellets namn, men även för att man inte vill locka till sig morbida gäster. 

“Byrålådor finns inte med på städarnas städlista, så om en resenär förvarar smutsiga underkläder i en låda under en hel vecka kommer du att förorena dina kläder om du lägger dem i den lådan.” 

“Vägglöss är vanligare än vad du tror.”

Så undviker du att få vägglöss med hem från resan

Här är de snuskigaste platserna ombord på planet

Japans övergivna spök-ö: Se bilderna på det nya världsarvet

Här är den märkliga anledningen till varför många hotell saknar rum 420


Text: Johanna Jackson • 2016-05-13
Restips

Scroll to Top