Annons
Annons

701082.jpg

Restips

Tobias bästa resor 2009

Tobias badade med krokodiler i Malawisjön, försökte komma in i Bhutan med otillåtna saker i packningen och tvingades flyga hela förra nyårsafton.

Text: • 2009-12-15 Uppdaterad 2009-12-15

Årets …

Bad: i Malawisjön strax utanför Chintheche. Där fanns såväl bilharzia som krokodiler, enligt guideboken. Min guide försökte lugna mig med att han bara sett krokodil någon enstaka gång …

Naturupplevelse: elefanter som kom in i campen på Mvuu Lodge, http://www.wildernesssafaris.com, en natt i Liwonde nationalpark i Malawi. Deras kroppar strök sig mot tältduken.

Transportsträcka: Bhutans slingrande bergsvägar uppe i Himalaya. Bottennapp: indiskt nattåg från Delhi mot Bandhavgarh nationalpark. Det var varmt, trångt och pruttluktande. Behöver jag någonsin göra om det så försöker jag nog göra en Slumdog Millionaire och åka på taket.

Brakmiddag: se under rubriken dyraste.

Fadäs: när jag missade flyget från Kapstaden och därmed fick tillbringa nyårsafton i luften istället för med nära och kära som planerat. Varför jag missade flyget? Jag trodde att flyget gick från Kapstaden klockan 20.00, men det visade sig att det var flighten från Johannesburg som gick då …

Överraskning: när jag landade i Bhutan och insåg att plastpåsar är förbjudna. Jag packar alltid allting i plast­påsar.

Mysigaste: En drink i sommarvärmen ihop med familjen på lyxiga Hudson Hotels uteterrass i New York, http://www.hudsonhotel.com.

Utmaning: att komma in i Burma med professionell fotoutrustning och mängder med stämplar i passet och låtsas att man inte alls jobbar med det man jobbar med. Mitt nya yrke? ”Konsult i export och importfrågor.”

Dyraste: avsmakningsmenyn på Sirocco restaurang på 63:e våningen i Lebua State Tower, Bangkok, www.lebua.com. Jag tänker inte plåga mig själv med att dra upp vad det kostade. Jag har lagt det bakom mig (men underbart gott var det).

Drömresa 2010

Egensnickrad safari (så kallad self drive) med fullt utrustade jeepar och ett gäng kompisar genom Sydafrika, Zambia och Botswana.

Men istället blir det nog: paketresa till Nordkorea, http://www.vagabond.se/korearesa.


Text: • 2009-12-15
Restips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen