Annons
Annons
Vad är din knäppaste souvenir? Foto: Istock.

Vad är din knäppaste souvenir? Foto: Istock.

Restips

Träsnoppar, älgbajs och nektariner – här är svenskarnas knÙ�ppaste souvenirer

I en undersökning från resebyrån Ebeach ställdes frågan "Vad är det knäppaste du köpt med dig hem från en resa?" Här är några av de märkligaste svaren.

Text: Johanna Jackson • 2017-02-20 Uppdaterad 2021-06-23

Enligt Ebeachs undersökning, som baseras på svar från 1 024 resenärer, tar majoriteten, eller en tredjedel av svenskarna helst med sig kläder och skor hem från semestern. Men ibland rör det sig om aningen mer udda inköp. Som till exempel: 

1. “Tio kilo nektariner från Rhodos. Kilopriset hemma var många gånger högre så jag passade på eftersom jag aldrig hade haft råd att köpa i Sverige. När jag landade på Arlanda var hela min resväska full av krossade nektariner och alla mina kläder förstörda.”

2. “I Las Palmas köpte jag en blå sparbössa i form av en toalettstol. Man lägger en peng på sitsen, trycker på pedalen och en blixtsnabb hand förpassar slanten till stolens inre.”

3. “På en marknad i Spanien hittade jag älgbajs från Härjedalen. Det var bara för konstigt för att inte köpa med sig hem!”

Träsnoppar, älgbajs och nektariner – här är svenskarnas knÙ�ppaste souvenirer
Foto: Istock.

4. “Under 70-talet köpte jag en trådlös telefon på Kanarieöarna. När jag pratade i den hördes samtalet samtidigt i vår köksradio. Jag kastade den ganska snabbt!”

5. “Jag tar alltid med mig sand, snäckor och fina stenar från alla stränder jag besöker. Min familj kollar alltid igenom min väska innan hemresa och tvingar mig att lämna kvar en del sand för att vi inte ska få övervikt.”

6. “När jag var i Thailand köpte jag en fin Buddha-staty till min mormor. När hon fick den visade det sig att den har en utförlig beskrivning av tantrasex undertill.”

Träsnoppar, älgbajs och nektariner – här är svenskarnas knÙ�ppaste souvenirer
Foto: istock.

7. “På min senaste resa till Marocko köpte jag en annorlunda häst som går att fylla med cigaretter. När man lyfter på svansen bajsar hästen ut en cigarett.”

8. “Jag vann förstapris på Disneyland i Paris. En Alien som var 175 centimeter hög. Jag var såklart tvungen att ta med honom hem, så han fick sitta bredvid mig på planet.”

9. “Min pappa köpte en stor kamel från Tunisien som han fick sitta i hans i knä på flyget hem. Det är det knasigaste jag kan komma på och han har fortfarande kvar den.”

10. “En snopp i trä som min son köpte till sin pappa. Det är en flasköppnare med kylskåpsmagnet så den har ganska många användningsområden.” 

18 absurda kommentarer som visar att svenskar behöver tagga ner och njuta mer av semestern

Fail! – 28 roliga översättningsmissar fångade på bild


Text: Johanna Jackson • 2017-02-20
RestipsListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top