Annons
Annons
Fanny Ernestrand

Fanny Ernestrand

Restips

Världens isigaste barer

Kylda cocktails och välsmidda skulpturer. En värmande pläd och handskar om händerna. Njut av vintern på frostigt vis, vi listar fem välkylda barer.

Text: Fanny Ernestrand • 2010-12-17 Uppdaterad 2010-12-17

1. Minus 5, Las Vegas

Sippa på en brännande stark vodkadrink i handgjorda glas av vatten från Nya Zeeland. Kyl ner dig från Las Vegas heta stämning och slappna av på en gnistrande soffa – som precis som allt annat i baren är gjord av is. Personalen hamrar varje månad om skulpturerna för att hålla dem fräscha, ofta reflekterar de en aktuell händelse i spelmetropolen.
http://www.minus5experience.com
Mandalay Place, 3930 Las Vegas Boulevard South.

2. Icebar, London

På Englands ishotell kan man njuta av välkylda drycker i en gammal, idag isinredd, vinkällare. Isen är från lappländska Torne älv och alla glas är gjorda av is. Testa till exempel en whisky “in the rocks” istället för “on the rocks”.
belowzerolondon.com
31-33 Heddon Street.

3. Lisebergs isbar, Göteborg

I samarbete med Icehotel i Jukkasjärvi har Liseberg byggt en blänkande bar. Även här är baren och glasen skapade av is från Torne älv. Isbaren har öppet under Lisebergs julmarknad som pågår från slutet av november till 23 december.
liseberg.se
Sofierogatan 5.

4. Icebar Orlando, Florida

Slipp Orlandos stressiga temaparker och slappna av i en välkyld bar. Med ett femtiotal exotiska skulpturer, behaglig musik och stämningsfulla ljus är isbaren en häftig upplevelse. Ett måste är barens specialitet – gräddtoppade isdrinkar.
http://www.icebarorlando.com
8967 International Drive.

5. XtraCold, Amsterdam

Res ovanför molnen, under vattnet och runt isberg med 3D-filmen som visas på XtraCold. All inredning är gjord av is och den holländska ölen serveras givetvis iskall. Speciella ljusslingor ger baren ett regnbågsliknande skimmer och musiken som pumpar fram värmer upp din kropp.
xtracold.com
Amstel 194-196.

6. Absolut Icebar, Stockholm

Världens första permanenta isbar som varje år har ett nytt tema, årets är marint. Även denna bar är gjord av is från Torne älv som skimrar vackert i Stockholmsnatten. Bullra upp med värmande kläder, vilket även lånas ut på plats, och ta en drink på isbaren mitt i stan.
http://www.nordicseahotel.se/sv/Hotellet/Mat–Dryck/Absolut-Icebar-Stockholm/
Nordic Sea Hotel, Vasaplan 4.


Text: Fanny Ernestrand • 2010-12-17
RestipsListorMat och dryck

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top