Restips

Video: Här är maskinen som kan revolutionera din packning

Att packa väskan, och att vika kläder, är kanske de tråkigaste sakerna som har att göra med att resa. Ja förutom långa flygplatsköer och flygresan hem då. Men med den här maskinen kan det bli ändring på det.

Text: Johanna Jackson • 2017-02-06 Uppdaterad 2021-06-23

Foldimate riktar sig väl egentligen till hushållet rent generellt men vi kan inte låta bli att se fördelarna som den här smarta manicken även skulle kunna ha för resenärer.

Foldimate – “Your laundry folding friend” är till för alla som hatar att vika kläder. Maskinen viker kläderna åt dig och det tar bara tio sekunder per plagg. På ytterligare 20–30 sekunder får maskinen dessutom bort skrynklor med hjälp av ånga.

 

Video: Här är maskinen som kan revolutionera din packning
Foto: Foldimate.

Det låter nästan för bra för att vara sant, och visst har den sina brister. Foldimate klarar till exempel inte av stora badlakan, underkläder och strumpor. Dessutom måste du själv hänga in varje plagg för hand och maskinen tar bara 10–15 plagg innan den blir full. Sedan måste du vänta tills den vikt den lasten innan du kan fylla maskinen på nytt. 

Inom kort kommer det gå att förbeställa Foldimate, men det blir inte någon billig historia. 850 dollar, det vill säga strax över 7 000 svenska kronor, kommer den att kosta.  

Källa: Travel and Leisure

Flygpersonalen: Så packar du smartast för resan

Här är resväskan som du kan åka på som en miniscootera


Text: Johanna Jackson • 2017-02-06
RestipsInför resan
Scroll to Top