Djur & natur

Kap Verde

Nu kan du ta Hurtigruten till orörda djurparadis vid Västafrikas kust

Det norska företaget Hurtigruten har lanserat sin första kryssning i Afrika. Rutten tar dig till orörda öar på den afrikanska västkusten och passerar bland annat Kap Verde och Bijagosöarna – hem till några av världens mest ovanliga djurarter och även ett av världens få matriarkat!

Europa

Länderna i Europa med störst andel skyddad natur

Antalet skyddade naturområden i Europa har ökat enormt senaste decenniet. Idag täcks mer än en fjärdedel (26%) av EU:s landområde av skyddad natur. Här är de fem länderna som procentuellt sett har mest av sin yta täckt av naturskyddsområden!

Nyhet

Ny promenadväg – 30 meter upp i luften bland redwood-träden

Är du nyfiken på att se världens högsta träd på nära håll? I juni öppnar ett nytt promenadstråk högt uppe bland redwood-träden i Kalifornien.

Restips

5 blomsterbönder i Sverige du kan besöka

Den nya boken Blomsterbönder är en blomstrande inspirationsguide till alla som vill upptäcka Sverige på ett lite annorlunda sätt. Journalist Lisa Ising och fotograf Lena Koller ger sig ut på en roadtrip från Smygehuk i söder till Västerbotten i norr och träffar 25 färgstarka entreprenörer som tagit snittblommor till en ny nivå.

Sverige

Guide: Vildmarkssafari i Sverige – på spaning efter björn och varg

Följ med på safari i svensk vildmark och spana efter skogens rovdjur. Vi tipsar om turer där du har chans att se björn och varg – men även bäver, älg och lodjur!

Österrike

Redaktionens favorit: Vandra med lama i Tyrolen

Småblommiga alpängar, blånande bergmassiv och ett lurvigt lamadjur vid sidan. Vår webbredaktör Sofia Zetterqvist berättar om sin lamavandring i de tyrolska Alperna.

Sverige

Sveriges 12 mest spektakulära vandringsleder

De bjuder på vackrast natur, går att nå med kollektivtrafik och passar även för den mindre erfarna vandraren. Svenska turistföreningen (STF) har valt ut tolv vandringsleder som de kallar för sina signaturleder. Här är de tolv – från norr till söder!

Sverige

Safari i svenska vildmarken

Afrika i all ära – de svenska skogarna är mer spännande än du tror! Vi går på rovdjurssafari i Bergslagen och Gästrikland för att få en glimt av varg och björn.

Nyhet

Nu återvänder sköldpaddorna till Phukets stränder

Även om pandemin haft många negativa effekter på världen, så finns det även vissa ljusglimtar. I Phuket har man i flera år saknat havslädersköldpaddorna som brukar lägga sina ägg på stränderna. I år har de återvänt!

Europa

Europas vackraste trädgårdar – 8 ljuvliga blomsteroaser

Från brittiska slottsparker och romantiska oaser i Italien till färgstarka blomsterhav i Holland. Här är 8 klassiska trädgårdar i Europa värda ett besök.

Scroll to Top