Annons
Annons

Marcus & Johan driver Instagramkontot Hunderbara Sverige där de tipsar om smultronställen i Sverige för den som reser med hund. Foto: Hunderbara Sverige

Restips

Bästa nybörjartipsen för dig som vill semestra med hund

Instagramkontot Hunderbara Sverige är en ambitiös fickguide till utflyktsmål och andra hundvänliga ställen i Sverige. Vi tog del av hussarnas bästa tips.

Text: Karin Wimark • 2024-03-01 Uppdaterad 2024-03-02

För Marcus och Johan är det en självklarhet att ta med sig hunden på semestern. De älskar att resa och upptäcka nya platser och har besökt nästan alla Sveriges landskap. Inez som deras Golden retriever heter, tycks älska det med. Åtminstone om man kikar på Instagramkontot @hunderbarasverige där vi får följa Inez med sina två hussar på äventyr i Sverige. För vad ska man tänka på när man semestrar med hund? Vilka platser, restauranger och sevärdheter är egentligen hundvänliga?

Marcus, Johan och Inez upptäcker Sverige – från norr till söder. Foto: Hunderbara Sverige

– Vårt konto började egentligen som en hobby eftersom vi dels hade så många bilder på Inez och samtidigt reste mycket. Idén att skapa en besöksguide för hundvänliga ställen kändes klockren, säger Marcus och Johan.

Gehöret blev snabbt stort och idag är det många som hör av sig till Marcus och Johan med tips, tankar och frågor. Under de senaste åren har resorna tagit dem till allt från restauranger i Östersund till vandringsleder i Skåne.

– Det är kul att upptäcka de här smultronställena som inte är de populäraste och som är undangömda. Målet är att försöka hitta dem!

Läs också: 7 bästa resmålen i Sverige med hund – experterna tipsar

På kontot testas allt från restauranger till utflyktsmål och boenden – givetvis med hunden Inez i fokus. Foto: Hunderbara Sverige

Vad är det svåraste med att semestra med hund?

Överlag krävs det mer planering och förberedelser, vilket kanske kan liknas vid om man har barn. Vi får göra fler stopp med bilen för att rasta Inez, ta med oss mat och träna henne i olika miljöer så hon kan vara med och inte störa. En utmaning är förstås att hitta ställen som är hundvänliga. Man får reka en del i förväg!

Vart går nästa resa?

– Inez har i dagsläget besökt 20 av Sveriges 25 landskap, så vi har 5 vita fläckar vi gärna vill besöka! Vi funderar på att göra en tur norrut till Lappland, Västerbotten och Norrbotten men också ett besök på Gotland och i Blekinge.

Era 5 bästa nybörjartips till någon som vill semestra med hund?

1. Se till att ha lite extra tid så ni kan göra det där extra stoppet utan att stressa. Åker ni tåg? Se till att ta en promenad innan avfärd för att rasta hunden.

2. Se över din packning. Du måste förstås ha med hundmat, skål, hundbajspåsar och allt sånt.

3. Öva hunden i god tid innan resan. Ska ni åka båt på semestern? Testa det gärna innan. Alla hundar gillar ju inte nya platser, så lär känna din hund och vilka miljöer den fungerar bra i.

4. Trots att det går bra att filtrera hotell på hund så är det inte alltid det stämmer. Vi brukar alltid ringa och prata med hotellet innan så man har en kontakt. Det kan också vara skönt att veta om hunden får vara överallt på hotellet eller enbart i rummet.

5. Kontakta den lokala turistbyrån, de har ofta bra tips på hotell och sevärdheter som är hundvänliga.

Läs också: 7 bästa resmålen i Sverige med hund – experterna tipsar

Se till att ha gott om tid när du reser med hund. Foto: Hunderbara Sverige

Läs också:

“Lady på luffen” – tågluff i Europa med hund

Så tågluffar du med husdjur i Europa


Text: Karin Wimark • 2024-03-01
RestipsSverigeDjur & naturGuideHundIntervju

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top