Annons
Annons
Redaktionen

Redaktionen

Nyhet

Rekordbilligt att flyga långt

Att flyga långt bort blir allt billigare. Ny statistik visar att biljetter till långdistansflyget sjunkit med sju procent sedan förra året. Mest har priset sjunkit för Australienbiljetterna. Aldrig någonsin tidigare har det varit så billigt att flyga down under.

Text: Redaktionen • 2011-04-14 Uppdaterad 2021-06-23

Rekordbilligt att flyga långt
Rekordbilligt att flyga till Sydney just nu. Foto: Stock Exchange

Året 2011 startade med ett markant prisfall på långdistansflygningar, enligt färsk statistik från Travelmarkets undersökning Svenskt Flygprisindex.

Billigare österut
Det har blivit billigare att resa österut, till exempelvis till Bangkok, Beijing, Sydney och Tokyo, medan det blev har blivit dyrare att resa västerut, till Los Angeles, Mexico City och Rio de Janeiro.

– Vi har inte någon entydig förklaring på den låga prisnivån till Australien. Det är inte bara ett företag men flera flygbolag som har pressat priserna till Sydney. Givetvis är det naturkatastrofhändelserna I Asien och Oceanien som smittar av sig på efterfrågan till området, säger David Bronks på resesökmotorn Travelmarket.

Historiskt lågt
Flygbiljetterna till Australien befinner sig på historiskt låg nivå. Vid avresa i vecka 19 (från 9 maj till 15 maj) är det möjligt att resa retur till Sydney från Arlanda för under 8 000 kr, medan priserna från Landvetter ligger på cirka 8 500 kr.

Prisfallet på flygbiljetterna till Australien är på 19,6 procent från Arlanda jämfört med förra året. Från Landvetter är prisfallet på 13,7 procent medan besparingen blir störst med avresa från Köpenhamn- Kastrup. Här är flygbiljetterna till Australien 23,7 procent lägre i förhållande till samma avresevecka i 2010.

Länk

Läs mer om Svenskt Flygprisindex


Text: Redaktionen • 2011-04-14
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top