Annons
Annons
Ibiza var en stor charterdestination för svenskar redan på 1970-talet. Nu är öns popularitet i stigande igen. Foto: Thinkstock

Ibiza var en stor charterdestination för svenskar redan på 1970-talet. Nu är öns popularitet i stigande igen. Foto: Thinkstock

Nyhet

Ibiza nytt resmål hos Ving

Efter 14 års uppehåll börjar charterarrangören Ving nästa sommar med resor till Mallorcas mytomspunna lillasyster, Ibiza.

Text: Per J Andersson • 2013-06-12 Uppdaterad 2013-06-12

Ön är känd som en trendig ö för de som reser utan barn, men på senare år har allt fler familjehotell öppnat på Ibiza med fantastiska lägen vid de fina stränderna, det gör ön attraktiv för familjer som kanske varit på Mallorca eller andra Medelhavsresmål några gånger och vill uppleva något nytt.

Ibiza tillhör ögruppen Balearerna, samma ögrupp som Mallorca och Menorca ingår i. Ön är känd för sitt nattliv med trendiga nattklubbar och shopping för alla smaker, särskilt i Ibiza stad som även bjuder på medeltidsgränder och marknader. Ön har också långgrunda sandstränderna  och ett stort restaurangutbud.

Senast Ving hade Ibiza i sitt utbud var sommaren 2000.
 
– Redan då försökte vi få fler familjer att upptäcka Ibizas fördelar, men lyckades inte. Vi slutade på grund av bristande efterfrågan och konkurrens från Magaluf på Mallorca och Agia Napa på Cypern, säger Patrik Marklund på Ving.
 
Då var Ibiza synonymt med ungdomligt partyliv. Sedan dess har Ibiza blivit mer anpassat för familjer. Ving kommer att ha hotell i San Antonio på västkusten, Santa Eulalia och Playa den Bossa på östkusten. I programmet kommer det även att finns ett så kallat Family Garden-hotell på den lugna nordkusten. För dem som vill uppleva Medelhavets svar på karibiska stränder erbjuds också grannön Formentera som enkelt nås med båt på 30 minuter, enligt ett pressmeddelande från Ving.

Det blir avgångar från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn under perioden maj till och med oktober 2014. Resorna blir bokningsbara under senare delen av juli denna sommar.
 


Text: Per J Andersson • 2013-06-12
NyhetSpanien

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top