Annons
Annons
ID-armband kanske behövs på morgonen efter fullmånefest på Ko Phangan?

ID-armband kanske behövs på morgonen efter fullmånefest på Ko Phangan?

Nyhet

Thailand vill sätta ID-band på turister

Thailändska myndigheter har tröttnat på att leta efter överförfriskade utlänningar. Nu föreslås ett ID-band runt armen som ska hålla koll på turisterna.

Text: • 2014-10-01 Uppdaterad 2014-10-01

Thailands turistminister Kobkarn Wattanavrangkul har haft samtal med hotell i landet angående möjligheten att dela ut armband som ska hjälpa till att identifiera utländska besökare som tappar bort sig eller hamnar i trubbel, rapporterar Reuters.

– När turister checkar in på ett hotell får de ett armband med ett serienummer som matchar deras ID och visar kontaktinformation till det hotell de bor på. På det sättet kan de enkelt få hjälp om de är ute och festar sent, blir berusade och kommer bort, säger Kobkarn Wattanavrangkul.

– Nästa steg kan bli någon slags elektronisk spårningslösning, men det har ännu inte diskuterats i detalj, fortsätter hon.

Fallet med de båda brittiska resenärer som mördades på Ko Tao för två veckor sedan har skyndat på diskussionerna om att öka säkerheten för turister.

Myndigheterna överväger också att begränsa hur länge festerna på vissa thailändska öar får pågå och införa restriktioner för vilka platser strandpartyn får hållas på.

Ministern erkänner för Reuters att idén med ID-band redan mött kritik.

– Många välkomnar förslaget, men vissa hotell oroar sig för att gästerna kanske inte vill den typen av armband på sig, säger hon.

(Foto: Flickr/nogoodreason)


Text: • 2014-10-01
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen