Puerto del Carmen, en av Lanzarotes största turistorter. Foto: Thinkstock.

Nyhet

Därför vill Kanarieöarnas nya president sätta stopp för turismen

Turismen till ett av svenskarnas favoritresmål kan komma att begränsas. Kanarieöarnas nya regionpresident, Fernando Clavijo överväger nu att reglera antalet besökare till öarna.

Text: Johanna Jackson • 2015-07-20

Kanarieöarna, som har ett invånarantal på cirka 2,1 miljoner, tog emot 13 miljoner besökare förra året och av landets BNP beräknas 30 % utgöras av turism, det skriver Travel Weekly.

Men den nya regionpresidenten, Fernando Clavijo föreslår nu att antalet turister ska begränsas på öarna Teneriffa och Lanzarote samt att man ska hejda utvecklingen av det växande antalet all inclusive-paket,  enligt The Telegraph.

Därför vill Kanarieöarnas nya president sätta stopp för turismen
På Las Vistas-stranden, södra Teneriffa, står solsolarna prydligt på rad. Foto: Thinkstock.

Man befarar att turismen på öarna ska närma sig den man ser på Magaluf, ett resmål som är känt för vilda fester, ett stort antal charterresenärer och turister bortom kontroll. Man oroar sig även för vilken inverkan massturism har på miljön och vill lyfta fram resmålet som en destination för naturälskare och äventyrslystna, istället för att vara en budgetdestination med strandnära hotell.

– Vi måste sätta en gräns för att värna om miljön innan Kanarieöarna blir som Magaluf. Det är dags att tänka på kvaliteten på turismen vi erbjuder, säger Fernando Clavijo, enligt Travelweekly.

Även på Balearerna, där Mallorca och Ibiza ingår, har beslutsfattare uttryckt sig positivt till en begränsning av turismen. 

Läs även: 

 


Text: Johanna Jackson • 2015-07-20
Nyhet
Scroll to Top