Annons
Annons

1019497.jpg

Nyhet

Resesugen? Hit är det billigt att åka just nu

Det räcker med att kolla ut från fönstret för att slås av en intensiv längtan efter varmare väder. Vill du boka en solresa med en snar avresa är det dessa destinationer du ska satsa på.

Text: Johanna Jackson • 2015-01-08 Uppdaterad 2015-01-08

Januari är en av de populäraste månaderna för att boka resor och redan nu har många siktet inställt på sommarresorna.

– Många har suttit under jul- och nyår och funderat på vart de vill åka i sommar och hör nu av sig för att boka sommarresan. Arrangörerna har släppt en stor del av sommarens resmål och den som vill ha mycket att välja på när det gäller hotell och destinationer ska passa på nu, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationssansvarig på Ticket.

Men vad gör man om man inte vill vänta utan ge sig iväg nu?

Ett tips från Charlotte Hallencreutz på Ving är att hålla koll på sista-minuten-sidorna, där det nu går att göra riktiga fynd, och som alltid, att vara beredd på att åka med kort avresedatum. Bästa fyndresorna enligt hennegår till Egypten, Gran Canaria och Mexiko.

Även Karin Starkman Ahlstedts tips är att satsa på klassiska charterresmål, eller på de dyrare resorna, som även de tenderar att vara billigare i perioden mellan mitten av januari och fram tills sportlovet.

– Det går till exempel att hitta resor till Gran Canaria i mitten från januari för knappt 4 000 kronor per person och vecka, fyrstjärnigt till Egypten för lite över 3 000 kronor per vecka. Den som vill åka lite längre bort kan fynda till Mexiko och till exempel boka en tvåveckors resa på specificerat hotell för runt 9000 kronor. Dessa resor är klart prisvärda om man till exempel jämför med den prisnivå som rådde under jul- och nyårshelgerna, säger hon. 

Läs även:


Text: Johanna Jackson • 2015-01-08
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top