• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Stockholm – drömresemål för hipsters

  Den australienska resesajten traveller.com.au har sammanställt en lista med åtta destinationer för hipsterresenären. Sveriges huvudstad prisas bland annat för invånarnas modemedvetenhet och hamnar på plats sju.

  Stockholm – drömresemål för hipsters
  Utanför charkuteributiken Taylor and Jones, Hornstull. Foto: Per-Olof Forsberg / Flickr.

  Här är destinationerna på Travellers lista:

  1. Havanna, Kuba

  Motivering: Kubas invånare behöver inte ens försöka för att kvalificeras som hipsters – vilket passar utmärkt eftersom det är essensen av hipsterns innersta själ: att inte försöka för mycket. Här kör man 50-talsbilar, dricker småskaligt producerat Rom, röker cigarrer och diskuterar Che Guevara. Staden är även fylld av en uppsjö av butiker med goda chanser för vintagefynd. 
  Rubrikfoto flickr: perolofforsberg / Creative Commons

  Läs: Cigarrens många sidor

  Härligt sköna damer i Habana Vieja – Gamla Havanna.

  Härligt sköna damer i Habana Vieja – Gamla Havanna.

  2. Portland, USA

  Motivering: Portland är epicentret för hipsterkulturen. Staden är full av food-trucks, organiska muffins, mikrobryggerier och fristående bokaffärer – i Portland finner hipstern sina likar. 
  Bild flickr: johnjoh

  Läs: Puderåkning och cityliv i Oregon

  Några av Portlands många food-trucks i down town.

  3.  Tokyo, Japan

  Motivering: Tokyo är så stort så att vem som helst kan få sig ett individuellt storstadsfix baserat på preferenser, detta gäller även hipstern. Om det är viktigt för dig att veta vilken provins som din frigående fläskmiddag spenderade sina första dagar ska du bege dig till stadsdelen Shimokitazawa – en hipsterenklav söder om neonupplysta Shinjuku. Här finner du de bästa caféerna, vintagebutiker, vinylskivor och indie-barer med livemusik. 

  Läs även: 33 måsten i Tokyo / Shimokitazawa – coolast i världen

  Strax söder om Shinjukus skyskrapor finner du Shimokitazawa – Tokyos hippaste kvarter.

  Strax söder om Shinjukus skyskrapor finner du Shimokitazawa – Tokyos hippaste kvarter.

  4. Berlin, Tyskland

  Motivering: Lagerhus smyckade av förstklassig gatukonst och omgjorda till klubbar eller konstgallerier. Stor andel av liksinnade utländska besökare, stilsäkert mode, progressiv politik och kosmopolitisk mat. Berlin försöker inte ens vara coolt men är enligt Traveller den coolaste staden du någonsin kommer besöka. 

  Läs: Den ultimata guiden till Berlin

  Musikfesten Hipster Olympics 2012, Berlin.

  5.  Istanbul, Turkiet 

  Motivering: Världsmetropolen Istanbul kryllar av exklusiva boutiqer och trendiga designhotell. Den hetaste stadsdelen för hipsters är Beyoglu där du hittar mysiga barer, traditionella teserveringar och restauranger i framkant med tatuerad personal – du kommer att känna dig som hemma. 

  Läs: 30 måsten i Istanbul

  I Istanbuls basar trängs över 3 000 butiker.

  I Istanbuls basar trängs över3 000 butiker.

  6.  Sao Paulo, Brasilien

  Motivering: De flesta som besöker Brasilien åker till Rio de Janeiro, men varför göra som alla andra? I Sao Paolo kan du få den brasilianska upplevelsen men med en mer artistisk vinkel.  I stadens gatur kan du se verk från några av de bästa gatukonstnärerna och dansklubbarna är inte smockfulla med turister. För den bästa ristretton (en typ av espresso för den oinvigde) – åk till kvarteren Pinheiros eller Vila Madalena. 

  Sao Paulo sett från Ibirapueraparken.

  7. Stockholm, Sverige

  Motivering: "Svenskarna vet verkligen hur man klär sig."  Hetaste stadsområdet enligt Traveller? Södermalm så klart. Här kan hipsters handla i ekologiska fruktmarknader, boutiqer och florera bland barer i stadens musikscen där folk och jazz är vanliga genrer.  Och just det: gatorna är fyllda av modelliknande tjejer och killar. 

  Läs: Göteborg slår Los Angeles och Rio de Janeiro på lista över imponerande städer

  Södermalm och Katarina Kyrka.

  Södermalm och Katarina kyrka.

  Buenos Aires, Argentina

  Motivering: Argentinas coola huvudstad är som en hipstermagnet och den charmigt slitna staden är kantad av gatukonst, vintage- och antikbutiker. Skäggtrenden har inte riktigt slagit igenom här men tack vare de trendiga restaurangerna och barerna i stadsdelarna Palermo och Villa Crespo – där vissa är så exklusiva att det krävs ett lösenord för att komma in – så kommer hipstern att känna sig hemma. 

  Läs: Sydamerika a till ö

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!