Annons
Annons
Japan har över 3 000 varma källor. Foto: Thinkstock.

Japan har över 3 000 varma källor. Foto: Thinkstock.

Japan

Känt onsen i Japan stängs ner – användes som hemlig mötesplats för sexorgier

Den varma källan Fudo no Yu i prefekturen Toshigi nära Tokyo stängs ner efter det uppdagades att källan har använts av exhibitionister för vågade sexakter.

Text: Johanna Jackson • 2015-06-05 Uppdaterad 2021-06-23

Många onsen tas hand om av personal men just detta, som ligger inbäddat i grönska vid foten av ett berg, var obevakat och gäster som besökte källan förväntades göra rätt för sig ändå och betala entréavgiften på 200 yen. 

Den pittoreska källan ligger i Nasushiobara City och var ett populärt turistmål, marknadsfördes på den lokala turistorganisationens hemsida och har länge haft ett rykte om sig att vara ett av Japans finaste onsen, enligt The Guardian.

Känt onsen i Japan stängs ner – användes som hemlig mötesplats för sexorgier
Fudo no Yu. Bild: Flickr/ Naitokz.

Men förutom att tvaga sig och njuta av det välgörande mineralvattnet har källan alltså använts för en annan aktivitet – sexorgier med över ett dussintals deltagare och ett flertal voyeurister åt gången, främst medelålders män och unga kvinnor. 

Efter att myndigheter tagit emot klagomål i nästan ett år gjorde man till slut slag i saken och för ett tag sen tömde man och stängde ner källan som tros ha varit öppen sedan 1800-talet.

– Eftersom källan lyftes fram av länet som en turistattraktion var det ett tufft beslut. Men om det lämnas som det var skulle bilden av området som ett turistmål kunna nedgraderas, säger Shigeki Tashiro, chef för det lokala rådet till tidningen Sankei Shimbun enligt The Telegraph.

Läs även: 

 


Text: Johanna Jackson • 2015-06-05
JapanNyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top