Annons
Annons
Tre personer åker snowboard

Hokkaido bjuder på såväl vulkaner som skid- och snowboardåkning i världsklass. Foto: GettyImages

Japan

Kombinera skidsemester i Japan med kultur, mat och onsen

I Japan finns snö som fått världens skidåkare att vallfärda till landet. Kombinera skidsemestern med kultur, mat och varma onsen.

Text: Helle Kikerpuu • 2022-12-23 Uppdaterad 2022-12-23

Niseko

Pudersnö och storstadspuls

Med närliggande vulkanen Mount Yotei på den nordliga ön Hokkaido är skidupplevelsen komplett med omkring 15 meter snödump per år och skogsskidåkning i toppklass. Området med byarna An’nupuri, Niseko,Hirafu och Hanazono är populärt bland japaner, men också internationella resenärer. Skidsäsongen Niseko startar i början av december och varar till början av maj. Kombinera skidresan med en cityweekend i Sapporo med god ramen och läskande öl. Från Mount Hakodate eller Mount Moiwa kan man se ut över himlavalvet och sikta nattens stjärnhimmel.

Ön Hokkaido bjuder på riktigt grym snö. Foto: GettyImages
Njut av lokal öl och varm soba i Sapporo. Foto: GettyImages

Shiga Kogen

Skidåkning och utomhusmiddag

Det största vintersportområdet i Japan och ett av de största i världen hittar man i provinsen Nagano på ön Honshu. Här finns 18 olika skidområden med 48 liftar och gondoler som kan användas med endast ett och samma liftkort. Utöver pudersnön finns det även varma källor och traditionella kulturstäder att upptäcka. Andra aktiviteter är Kamakura no Sato i staden Iiyama där man kan njuta av en varm lunch eller middag i en snöhytta som lyses upp på kvällen.

Nagano bjuder på såväl skidåkning som många andra vinteraktiviteter. Foto: Leo Mendes/Unsplash

Yuzawa

Skidor, sake och onsen

Provinsen Niigata ligger precis norr om Nagano. Här ligger flera skidorter men Yuzawa är den populäraste och med snabbtåget Shinkansen tar det 75-90 minuter från Tokyo till staden som ligger i direkt anslutning till skidbacken. Kombinera den fantastiska skidsemestern med besök till lokala sake-tillverkare eller passa på att besöka Ponshukan Sake Museum precis i anslutning till tågstationen Echigo-Yuzawa. Det finns också många värmande onsen att ta del av, antingen på hotellet eller på allmänna badhus där Komako-no-Yu är ett omtyckt ställe.

Kombinera skidåkningen… Foto: GettyImages
… med varma onsenbad. Foto: GettyImages

Text: Helle Kikerpuu • 2022-12-23
JapanVinterresa

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen