Annons
Annons

1133479.jpg

Nyhet

Finnair inför separata toaletter enbart för kvinnor

Flygbolaget Finnair har köpt ett nytt Airbus A350s-plan. Förutom att erbjuda gratis internet kommer planets businessklass vara utrustad med ytterligare ett koncept – speciella damtoaletter.

Text: Johanna Jackson • 2015-10-08 Uppdaterad 2021-06-23

Det nya planet kommer att flyga sträckan mellan Helsingfors och Shanghai. De speciella damtoaletterna kommer finnas i planets affärsklass och kommer att vara i samma storlek som unisex-toaletterna.

Enligt Finnairchefen Juha Järvinen kommer kvinnotoaletterna dock att erbjuda “parfymer och andra accessoarer som kvinnor uppskattar”. Det skriver Expressen och hänvisar till Australian Business Traveller.

Dock kommer man att göra undantag vid flygningar där en stor andel män flyger i businessklassen, säger Juha Järvinen.

Finnair är inte det första företaget i turist- eller resebranschen som separerar kvinnor och män i verksamheten. Bland annat erbjuder flera hotellkedjor separata rum eller våningar enbart för kvinnor.

Den nordiska kedjan First Hotel har till exempel konceptet First Lady, som erbjuder skönhetsprodukter och makeupspegel, Emirates Towers i Dubai har ett helt våningsplan för kvinnor och på hotellet Artemisia i Berlin är det bara kvinnor som kan boka rum, för att nämna några.

Dessutom finns det en vattenrutschkana på äventyrsparken Galaxy Rutschenparadies utanför München som är förbjuden för kvinnor.

Efter att flera av parkens kvinnliga gäster upplevt obehag i de nedre regionerna efter en tur i X-treme Faser beslöt man att stänga attraktionen för kvinnor 2012. Vattenrutschkanan, som har en hisnande maxfart på 72 kilometer i timmen, är av säkerhetsskäl enbart för män “på grund av den kvinnliga anatomin” går det att läsa på parkens hemsida.

Därför ska du inte publicera foton på ditt boardingkort på internet

Quiz: Hur bra koll har du på flygbolagen?

20 gratisnöjen i New York

8 outtalade (men viktiga) regler som alla borde följa på flyget


Text: Johanna Jackson • 2015-10-08
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top