• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Flygbolag firar Oktoberfest – med öltunnor ombord

  I samband med Oktoberfest kommer Lufthansa att fira med traditionella kläder, öltunnor i business class och speciella menyer på flyg till och från München. Prost!

  Flygbolag firar Oktoberfest – med öltunnor ombord
  Foto: Lufthansa

  Lufthansa har uppmärksammat firandet sedan 1960 och i år är inget undantag. Bland annat kommer passagerare i business class som flyger från New York, Singapore och Shanghai att erbjudas direktupptappat öl från tunnor och Oktoberfest-menyer. Tänk oxtartar med tryffel, fjällröding med rieslingsås och bayersk pudding. Allt serverat av kabinpersonal i traditionella dirndl, knästrumpor och lederhosen. Det framgår av ett pressmeddelande. 

  I flygbolagets lounger kommer det också att laddas på med tyska godsaker. Mer än 38 000 salta kringlor, 750 kilo vit korv och 4 000 kg leverkorv kommer fördelas mellan de 12 loungerna. 

  Mellan 5 till 7 oktober kommer personalen på flyg mot flera europeiska destinationer också att bära de traditionella kläderna. 

  Dessutom kommer de som landar på terminal 2 under första helgen av Oktoberfest att få en festlåda innehållandes bland annat kringlor, vitamindryck och godis i form av ölmuggar. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!