• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hetaste resmålen att besöka 2020 – enligt Lonely Planet

  Guideboksföretaget Lonely Planet har avslöjat sin årliga lista "Best in Travel" som samlar resmålen som är extra heta att besöka det kommande året. Här är listan över 2020.

  Hetaste resmålen att besöka 2020 – enligt Lonely Planet
  Bhutan är det hetaste landet att besöka 2020 – enligt Lonely Planet. Foto: Getty Images

  Lonely Planet kategorier är bästa land, stad, region och budgetdestination.

  Bästa land

  Bhutan har listats som bästa land att besöka nästa år. Lonely Planet nämner bland annat lockelsen bort från massturismen och Bhutans strävan att bli världens mest miljövänliga land. Trots Brexit har England hamnat på andra plats medan Nordmakedonien intar tredje plats.

  Läs Vagabonds reportage: Bhutan – på rundresa i sagolandet.

  Taktshang är det mest berömda klostret i Bhutan. Foto: Getty Images

  Bästa region

  Centralasiens Sidenväg är årets toppregion som, enligt Lonely Planet, är "mer tillgängligt än någonsin tidigare tack vare visumförbättringar för en majoritet av världens medborgare, samt enorma transport- och infrastrukturinvesteringar". På andra plats hittar vi Le Marche i Italien och Tōhoku i Japan.

  Numer tio på listan är Amazonas i Brasilien där Lonely Planet menar att ekoturism och väl valda destinationer kan gynna arbetet med att bevara den viktiga regnskogen som idag brinner på många håll.

  Bästa stad

  Österrikes Salzburg toppar listan på bästa stad. Den årliga musikfestivalen som fyller 100 år nämns bland annat som ett av stadens dragplåster näst år. Men det är inga småpotatisar som intar andra och tredje plats då det är Washington i USA och Kairo i Egypten.

  Vackra Salzburg. Foto: Getty Images

  Bästa budgetdestination

  Indonesias östra provins Nusa Tenggara har utsetts som 2020 bästa budgetdestination. Provinsens vackra stränder och öar brukar förbises av massorna som istället reser till Bali. På andra plats hittar vi Ungerns huvudstad Budapest medan Madhya Pradesh i centrala Indien hamnar på plats tre.

  Vagabonds lista över världens bästa resmål 2020 kommer ut vid årskiftet. Här kan du läsa listan för 2019. 

  Läs hela Lonely Planets lista här.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!