Foto skärmdump: Andrej Ciesielsk/Youtube.

Egypten

Kille klättrade upp för pyramiderna – för en selfie

18-åriga Andrej Ciesielski från München har varit där få människor någonsin kommer att få sätta sina fötter – på toppen av Cheopspyramiden. Halvvägs upp fick en polis syn på honom. "Men jag brydde mig inte och fortsatte klättra samtidigt som jag lyssnade på musik", skriver han på sin blogg.

Text: Johanna Jackson • 2016-02-01

Cheopspyramiden i Giza är 146 meter hög och drygt 4 500 år gammal. Att vidröra och ännu värre ­– klättra upp för det uråldriga världsarvet är naturligtvis förbjudet. Det hindrade dock inte 18-åriga Andrej Ciesielski från att göra just detta. 

I ett youtube-klipp som han har publicerat på sin blogg går det att se hur han utför den fräcka handlingen mitt under strålande dagljus.

Halvvägs upp drog han till sig uppmärksamhet från några förbipassagerare som i sin tur gjorde en polis uppmärksam på vad som höll att hända.

“De skrek någonting på arabiska, tror jag. Men jag brydde mig inte och fortsatte klättra samtidigt som jag lyssnade på musik”, skriver han. 

“Det tog ungefär 8 minuter att klättra upp och 20 minuter att klättra ner.” fortsätter han på sin blogg.

– Jag hade frågat lokalbefolkningen om vad de tyckte om mitt försök och de varnade mig för att det var olagligt att klättra på pyramiderna. Men jag tänkte att det ändå skulle vara lugnt med tanke på att Egypten är beroende av turister.” säger han enligt Daily Mail. 

På Facebook både hyllas och kritiseras hans fräcka handling.

“Tack för att du gjorde detta, jag har alltid undrat hur det ser ut där uppifrån” skriver en person.

“Jag hoppas att du får mumiernas förbannelse över dig din lilla fjant”, skriver en annan. 

Tog en 164 mil lång omväg till Berlin – för att spara en hundralapp

Förväntningar VS verkligheten – 7 kända turistattraktioner


Text: Johanna Jackson • 2016-02-01
EgyptenNyhetVideo

Scroll to Top