Annons
Annons
Kockarna botaniserar i kryddträdgården. Foto: Babylonstoren

Kockarna botaniserar i kryddträdgården. Foto: Babylonstoren

Restips

Lyxig lantgård i Sydafrika kryddat med det lilla extra

På Babylonstoren odlas frukter och grönsaker, men också en hel del kryddor. Med bergen som fond breder vackra odlingsmarker ut sig och där, på den Sydafrikanska landsbygden, kan man stanna och övernatta.

Text: Karin Wimark • 2020-02-01 Uppdaterad 2021-06-23

Följ med på en resa tillbaka till 1600-talet, då kryddor var en viktig handelsvara i Sydafrika. Vin- och lantgårdshotellet Babylonstoren ligger ungefär en halvtimmes bilfärd utanför Kapstaden och här bjuds man på det lilla extra i en underbar miljö.

Lantgården vill nu hylla sitt förflutna genom nyöppnade Spice Garden – en blandning av en restaurang och museum, vackert belägen i ett frodigt växthus och fyllt av färska och torkade kryddor som kanel, ingefära, svartpeppar, gurkmeja och muskot.

Under en intim middagsupplevelse får du lära dig mer om det historiska värdet av kryddorna i rätterna du serveras och om odlingarna i det område där du befinner dig. En spännande middag för alla sinnen.

Lyxig lantgård i Sydafrika kryddat med det lilla extra
Rada upp dig för en lyxig vistelse. Foto: Babylonstoren
Lyxig lantgård i Sydafrika kryddat med det lilla extra
Kryddor för den som vill smaka på det goda livet. Foto: Babylonstoren
Lyxig lantgård i Sydafrika kryddat med det lilla extra
Bon appétit! Foto: Babylonstoren

Övernattning

Förutom att man kan vara med om en härlig middagsupplevelse finns det även möjligheter för övernattning i den stora gårdsbyggnaden eller i egna hus och stugor. Slapna av i poolen, boka en spabehandling, ta en morgoncykeltur i närområdet eller hälsa på gårdens åsnor och andra djur. Men var beredd på att det kommer att kostar!

  • Från cirka 4 888 kronor/natten för två personer i dubbelrum och från cirka 5300 kronor/natten i egen stuga (11 800 kronor/natten kan man betala för det lyxigaste huset för fyra personer under högsäsong – hoppsan!)

Vagabonds drömresa – 7 veckors roadtrip i södra Afrika

Tanzanias mäktiga natur och djurliv – ur ett barns perspektiv

Tänk på det här om du vill åka på safari med barn


Text: Karin Wimark • 2020-02-01
RestipsSydafrikaHotellMat och dryck

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen