Annons
Annons
Redaktionen

Redaktionen

Botswana

Afrikas bästa safariresor

Safariexperten Klas Wallin har för länge sedan tappat räkningen över hur många safariresor han har gjort sedan han såg de fem stora för första gången 1988. Här är hans fem favoritsafariresor.

Text: Redaktionen • 2013-11-28 Uppdaterad 2021-06-23

Afrikas bästa safariresor
Klas Wallin
Gör: Försäljningschef på JK Safaris.
Hur många safariresor har du gjort? Vet inte, men jag har varit i Kenya över 70 gånger.

1. Zimbabwe & Zambia
Paddla Zambeziflodien

Att långsamt glida fram i en kanadensare längs floden under flera dagar i detta mäktiga landskap är magiskt. Att se djuren komma ner till stranden och släcka sin törst, att se elefanter beta på gräsöar mitt bland flodhästar och krokodiler är en fantastisk naturupplevelse. Den här paddlingen är perfekt att kombinera med ett besök till Victoriafallen och staden Livingstone på den zambiska sidan av gränsen.

2. Masai Mara, Kenya
Migrationen

Den stora migrationen i Masai Mara sker mellan augusti och oktober varje år och är en riktig en-gång-i-livet-upplevelse. Stora mängder gnuer och zebror korsar floder och savannen, samtidigt som krokodilerna lurar i vattnet, beredda på att middagen ska serveras. De böljande kullarna är täckta med djur. Här har du även hyfsade chanser att se de fem stora, även om noshörningen är en raritet i Masai Mara.

3. Rwanda & Uganda
Bergsgorillor & schimpanser

Besök bergsgorillorna i Rwanda kombinerat med att se schimpanser i Uganda. Börja resan med de mäktiga bergsgorillorna på Virungabergens sluttningar för att avsluta med ett besök i Queen Elizabeth Park i Uganda där du kan vandra och leta efter schimpanser. Passa även på att göra en bil­safari i Uganda och att åka båt på Kazingakanalen bland 2 000 flodhästar. En minst sagt fullspäckad vecka med många
häftiga upplevelser.

Afrikas bästa safariresor
De dimhöljda bergens gorillor finns i Rwanda.

4. Okavango, Botswana
Storslagen safari

I Okavangodeltat finns det inte lika många djur som i Östafrika men upplevelsen att vara ensam i naturen och att glida fram i en mokoro, en slags kanot, i deltat är sanslös. Här finns många fina camper att bo på, både enkla och väldigt påkostade. Kombinera gärna Okavango med Chobeparken som har världens största population av elefanter. Härifrån är det heller inte långt till Victoriafallen, ett måste om du inte sett dem tidigare.

5. Selous, Tanzania
Äkta vildmark

Detta är en av världens största kvarvarande vildmarker. Gott om djur och du kan göra spännande safaris till fots, i båt eller bil. Djuren är lite skyggare än på den norra safarirutten i Tanzania eftersom de inte är vana vid besökare, men däremot vid jägare. Upplevelserna i denna gigantiska park där det knappt finns några turister är något utöver det vanliga. Selous kan gärna kombineras med Ruaha, en annan bortglömd park i södra Tanzania som har mycket att erbjuda.

Afrikas bästa safariresor
Den vita noshörningen smälter in.

Text: Redaktionen • 2013-11-28
BotswanaKenyaRestipsTanzaniaZambiaZimbabweListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen