Annons
Annons

Familjen som driver kontot The Swedish Family har rest över hela världen och bott i flera länder. Vi tog del av deras favoritdestinationer i världen. Foto: privat

Restips

Världens 5 bästa resmål med barn – enligt The Swedish Family

Svenska familjen The Swedish Family driver en av Sveriges största Youtubekanaler och älskar att resa. Här är deras fem bästa resmål för familjen.

Text: Karin Wimark • 2024-01-06 Uppdaterad 2024-01-01

Familjen: Joanna 41, Axel 40, Alma 11, Harry 9 och Laura 2,5 | Gör: Youtube kreatörer @theswedishfamily | Bor: Lissabon, Portugal | Senaste resan: Kenya | Drömresan: Japan

Joanna och Axel beskriver sig själva som en helt vanlig familj som älskar att resa och upptäcka nya saker – med den lilla detaljen att de har 15 miljoner visningar varje månad på sitt youtubekonto. Att skapa filmer började egentligen som en hobby när barnen var små för att dokumentera roliga saker som utflykter och museumbesök som familjen gjorde tillsammans.

– Barnen älskade att se filmerna, inte minst när vi hittade på roliga grejer ihop, säger Joanna.  

I takt med att allt fler började hitta in på familjens Youtubekanal blev innehållet allt mer professionellt. 2019 drog familjen iväg på sin första riktiga långresa till Thailand, Nya Zeeland, Taiwan, Malaysia och Grekland. Sedan dess har de besökt allt från Bali till Kenya, gått i svenska skolan i Indien och har de senaste åren bott i Lissabon i Portugal. Deras äventyr, resor och vardagsliv delar de regelbundet med sig av på sin Youtubekanal @theswedishfamily. Vi tog ett snack med familjen och tog del av deras bästa tips på destinationer för familjen.

The Swedish Family tipsar:

5 resmål för familjen

1. Kenya

För familjen som gillar djur och natur

– Vi vill definitivt tipsa om Kenya för familjen som gillar vildmark, äventyr och djur. För att vara Afrika är Kenya tryggt, alla pratar engelska och ni kommer att få magiska möten med både människor och djur. Vi bodde i Nairobi, vilket är en perfekt utgångspunkt. Utöver det faktum att staden ligger på hög höjd och därför inte har malaria, så ligger Nairobi Nationalpark precis jämte staden, vilket gör safari så enkelt. Det är speciellt att se stadssiluetten bakom dig och ett lejon skymta framför dig. Hela familjen var såld efter tiden i Kenya.

Läs också: Bildspecial Afrika – här är världsfotografens häftigaste ögonblick

Skärmtid? Knappast! Barnen hade inte en sekund över att tänka på det. Foto: privat

2. Nya Zeeland

För familjen som gillar adrenalin

– I varenda liten buske på Nya Zeeland väntar bungejump, någon galen gunga eller en motorbåtstur i högsta hastighet på någon flod. Nya Zeeland är dessutom otroligt säkert, enkelt att resa runt och alla pratar engelska. Vårt bästa tips är att hyra husbil, vilket är ett mysigt sätt att resa med familjen. Ett hett tips är staden Rotorua på Nordön där det finns fantastiska adrenalinupplevelser och knasiga, roliga aktiviteter – så som jättestora uppblåsbara bollar man hoppar in i och rullar nerför berg.

Läs också: Vagabonds drömresa – 7 veckor i Australien och Nya Zeeland

Hyr en husbil och utforska Nya Zeeland med familjen. Foto: Privat

3. Johor Baharu, Malaysia

För familjen som älskar äventyrsparker

– Vi har nog aldrig besök en plats där äventyrsparker och temaland är så billigt som i Johor Baharu på södra Malaysia. Här finns dessutom allt från Legoland och Angry Bird Park till Hello Kitty World och jättestora inomhus-skridskobanor. Ta bron över till Singapore och du kan också besöka den kända filmparken Universal Studios. Att bo i Johor Baharu kostar dessutom en spottstyver från att bo i Singapore!

En dröm för alla barnfamiöker som älskar temavärldar. Foto: Privat

4. Portugal

För familjen som inte vill resa så långt

– Skippa Spanien och Grekland för Portugal på nästa familjesemester. Detta är förmodligen det säkraste landet i Europa med fantastiska stränder i Algarve, Europas vackraste stad Lissabon, gott om aktiviteter så som surfing och ett bra vägnät för att ta sig runt. Dessutom är det fortfarande relativt billigt att gå ut och äta i Portugal och portugiser älskar barn! I Lissabon kan du leva citylife med gulliga spårvagnar och samma dag besöka stranden med exempelvis pendeltåg. Spana in Costa da Caparica som är 3 mil lång eller fina Praia de Carcavelos.

Läs också: 10 guldkorn i Lissabon du inte vill missa

Kombinera storstad och strand i Lissabon. Foto: Privat
Mysiga gator och kullor i Lissabon. Foto: Privat

5.  Indien

För familjen som vill uppleva något annat

– En resa till Indien är för den som kan släppa på allt och enjoy the ride. För familjen som gillar att äta gott, yoga, uppleva kulturskillnader och njuta av snäll turism. Reser du hit som västerländsk familj får du vara förberedd på mycket uppmärksamhet, frågor och ett genuint intresse från lokalborna – vilket vi tycker är jättekul. Vi bodde en period i Kerala där Svenska skolan ligger. Kerala är en hälsodestination och navet för ayurvediska behandlingar och toppen för den som vill bort från charter och party. Här finns också fantastiska stränder. När vi var där pågick en tempelfestival i var och varannan by, vilket bjöd på häftiga upplevelser!

Gör dig redo för kulturskillnader i Indien. Foto: Privat

3 resetips från The Swedish Family

1. Sugen på ett längre utlandsäventyr

– Gör det bara! Det är så lätt att fastna i att tänka och drömma. Vi träffar familjer här i Portugal hela tiden som tagit tjänstledigt för att plugga eller som hittat andra sätt att resa länge. Man måste inte ha en youtubekanal för att göra det.

2. Våga resa off the beaten track

– Det är så lätt att hamna i resortfällan, vilket vi tycker är synd. Våga släpp taget för att uppleva landet på riktigt! Ett generellt tips är att försöka leva mer som lokalbor så kommer ni att få en helt annan reseupplevelse.

3. Bo på Airbnb

– Vi bor jättemycket på Airbnb när vi reser, vilket ofta är både prisvärt och superbra. I Malaysia, Nya Zeeland och i Kenya fanns det dessutom riktigt fina Airbnb-boenden.

VILL DU LÄSA ÄNNU MER?

Vi tar dig världen runt

Prenumerera på Sveriges största resemagasin! Låt oss inspirera dig med resedrömmar och konkreta guider. Tidningen går att få både i brevlådan och digitalt till läsplattan eller datorn.


Text: Karin Wimark • 2024-01-06
RestipsIntervjuListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen