• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Drömlyan? Kolla in de flytande lyxvillorna utanför Dubai

  "The Floating Seahorse" är Dubais senaste storslagna byggprojekt. Totalt kommer 42 stycken flytande trevåningshus – vars nedre delar är nedsänkta under vattenytan – att guppa runt i Persiska viken vid slutet av 2016.

  Drömlyan? Kolla in de flytande lyxvillorna utanför Dubai
  Bild: Kleindienst Group.

  Dubai är känd för sina ambitiösa byggprojekt och i staden finns en mängd imponerande konstruktioner, Burj Khalifa (världens högsta skyskrapa) är ett exempel. 

  Nu har det Dubaibaserade byggföretaget Kleindienst Group släppt bilder på sitt senaste byggprojekt ­­– ett gäng flytande undervattensvillor som kommer att ge ägarna oslagbara vyer över korallreven utanför sovrummet.

  Undervattensvillorna visades upp på Dubais internationella båtmässa och husen kommer att bli en del av "The World", en artificiell ögrupp i form av världens länder. 

  Villorna kommer att ha tre våningar, en nedre botten med badrum och sovrum som kommer vara belägna under vattenytan, ett mellanplan med en sorts terrass och ett övre däck.

  Prislappen på ett hus har inte ännu avslöjats. Bild: Kleindienst Group.

  Bild: Kleindienst Group.

  Planen är att de flytande husen, som i praktiken är en sorts husbåt utan motor, ska sjösättas i slutet av 2016.

  För tillfället går det endast att köpa de flytande undervattenshuset och intresset har varit stort ­­– lyxvillorna med en prislapp på 15 miljoner styck, är nästan slutsålda. Men vi hoppas att de kommer läggas ut på Airbnb i framtiden. 

  Fler roliga semesterboenden:

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!