• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Slovenien utnämnd till bästa destinationen för hållbar turism

  I takt med att allt fler människor reser och utforskar kulturer och platser utanför sina egna ökar också vikten av hållbar turism. Det menar National Geographic som nu lyfter resmål och aktörer som arbetar för att göra världen lite bättre.

  Slovenien utnämnd till bästa destinationen för hållbar turism
  Bledsjön, Slovenien. Foto: Istock.

  Med utmärkelsen World Legacy Awards hyllar tidningen National Geographic destinationer och researrangörer som utmärker sig på hållbarhetsfronten och aktivt arbetar med att bevara och skydda den lokala platsens miljö, befolkning och natur.  

  Första priset tilldelades Slovenien. Enligt motiveringen är det lilla landet i öst en god förebild när det kommer till skydd för miljön och natur- och kulturarv. 2016 utsågs dessutom Sloveniens huvudstad Ljubljana till världens grönaste huvudstad av Europeiska unionen.  

  Att nästan 60 procent av Sloveniens yta dessutom täcks av smaragdgröna skogar fyllda med vandringstigar, gör landet till en utmärkt semesterdestination, konstaterar National Geographic.

  Andra destinationer som hyllades med utmärkelsen inkluderar lyxresorten North Island i Seychellerna som arbetar med att skydda och bevara marinlivet samt Cayuga Collection som erbjuder ekovänliga boenden i Costa Rica och Nicaraguas regnskogar. 

  Lästips: På visit i Slovenien – Europas nya matland

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!