• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Fantasifulla museet i Filippinerna – ett himmelrike för godisgrisar

  Ett rum fyllt med sockervadd, en gigantisk munk som entré och ätbara godsaker som marshmallows, cake pops, chokladfontäner och glass. Det hittar ni på nyöppnade Dessert Museum i Manilla.

  Fantasifulla museet i Filippinerna – ett himmelrike för godisgrisar
  Godismuseet i Manilla öppnade den 10 februari och har redan gjort succé. Första veckan besöktes attraktionen av 7 000 personer.

  Det interaktiva museet har åtta olika rum tillägnade varsin sötsak. Exempel på teman är sockervadd, godisstänger, gummibjörnar, tuggummi och mjukglass. Och just det – entrén är en rosa rutschkana som går igenom en enorm donut. 

  Det finns även faktadelar om de olika desserterna, men den främsta tanken med museet är inte utbildning i konfektyrhistoria. Grundarna som även står bakom leklandet "The Inflatable Island", kallar attraktionen för ett "Instagrambart museum". Och att selfies och fotomöjligheter stått i fokus vid skapandet av Dessert Museum är inte svårt att förstå.  

  Mycket av de färgglada kreationerna och fantasifulla skulpturerna är dock i plast – men ett godismuseum är ju inte komplett utan riktigt godis. Något som ägarna har tänkt på. I entrébiljetten (som kostar från 110 kronor) ingår fem till sex olika smakprov. 

  Här kan ni se fler bilder på museet

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!