• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Världspremiär för ny grön rankningssajt

  Den nya sajten One Planet Rating är unik i sitt slag – det är världens första sajt med ett rankningssystem för hållbar turism.
  – Många vill resa hållbart, men i praktiken är det inte alls lika många som gör det, säger Richard Lindberg, en av sajtens grundare.

  Världspremiär för ny grön rankningssajt
  Foto: Steinliland/Getty Images

  Att resa grönt ska vara enkelt. Det tycker grundarna av One Planet Rating, en sajt med världens första rankningssystem för hållbar turism. Här kan användare söka efter och betygsätta hotell, restauranger och platser utifrån ett miljö- och hållbarhetsperspektiv. 

  – Hållbar turism har varit och är fortfarande en nischad företeelse. Men det är förändringsbart. Vår vision är att snabba på processen, dra bort gardinerna och låta folk säga vad de tycker, säger Richard Lindberg som är en av grundarna.

  Sajten, som snart också kommer som mobilapp, påminner om Tripadvisor och ska göra det enkelt för besökare att hitta miljövänliga alternativ oavsett om man väljer att resa bort, bo på hotell eller äta lunch på stan. På sajten kommer det också att finnas bloggar, artiklar och tips som ska inspirera till att leva miljömedvetet, både hemma och på resa.

  – Många vill resa hållbart, men i praktiken är det inte alls lika många som gör det. Just för att de inte vet vad det innebär och var de ska hitta informationen, säger Richard Lindberg.

  Den officiella lanseringen är ännu inte datumsatt. Men för den som är nyfiken ligger sajten ute redan nu. Här hittar du den.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!