• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Kina: UD avråder från resor till Hubeiprovinsen

  På söndagen den 26 januari gick Utrikesdepartementet ut med en avrådan från icke-nödvändiga resor till Hubei-provinsen på grund av utbrottet av coronavisuset. Dessutom avråder man besök till marknader i Kina där djur förekommer.

  Kina: UD avråder från resor till Hubeiprovinsen
  Avrådan gäller tills vidare. Foto: GettyImages/Stringer

  På Sweden Abroad:s hemsida skriver man följande om det för närvarande utbrott av ett nytt coronavirus med ursprung i Wuhan i Hubei-provinsen, centrala Kina:

  "Majoriteten av de bekräftade fallen har konstaterats i Wuhan. Fall har även bekräftats i flera andra städer i Kina samt i ett antal andra länder. Smitta från människa till människa har bekräftats men några exakta uppgifter om hur effektiv spridningen är finns ännu inte".

  Utrikesdepartementet avråder från icke-nödvändiga resor till Hubeiprovinsen. Beslut om avrådan togs den 26 januari 2020 och gäller tills vidare.

  Undvik marknader

  Ambassaden uppmanar svenska medborgare i Kina att följa händelseutvecklingen och följa lokala myndigheters anvisningar samt vara beredda på att myndigheternas spridningsreducerade åtgärder kan påverka resor inom Kina. Det är vidare rekommenderat att iaktta god hand- luftvägs- och personlig hygien (nysa och hosta i armveck, tvätta händerna omsorgsfullt med tvål och vatten som därefter torkas och sedan desinfektionsmedel som får lufttorka).

  Man bör undvika att besöka marknader där djur och fjäderfä finns samt undvika kontakt med personer som har symtom på pågående luftvägsinfektion.

  Om man utvecklar luftvägssymtom inom 14 dagar efter vistelse i Wuhan bör man kontakta en vårdinrättning och samtidigt informera sjukvårdspersonalen om sin vistelse i Wuhan.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!