• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 5 billiga hotell och vandrarhem i London

  Hotell eller vandrarhem? Sovrum eller sovsal? Soho eller Shoreditch? Att hitta billigt boende i omåttligt populära London kan vara ett riktigt huvudbry. Med de här tipsen kommer du i alla fall en bit på vägen.

  5 billiga hotell och vandrarhem i London
  Ungdomliga Generator Hostel. Foto: Pressbilder.

  Clink78 – Kings Cross 

  Ungdomliga Clink78 huserar i en byggnad som tidigare var en domstol. Och inte vilken domstol som helst – det var här som Paul och Topper, medlemmar i punkbandet The Clash dömdes till böter 1978 efter att de skjutit dyrbara brevduvor med luftgevär. Det var också här som självaste Charles Dickens arbetade en tid som domstolsreporter. Numera besöks hotellet mest av unga backpackers, men den som vill prova på livet bakom galler kan välja att checka in på en av de omgjorda fängelsecellerna.  

  The Dictionary Hostel – Shoreditch 

  The Dictionary erbjuder både privata rum och sovsalar ligger i det östra London i kvarteret Shoreditch – stadens hipstermekka. Läget är perfekt för att utforska områdets coola barer, klubbar, butiker och marknader: Colombia flower market och Brick Lane ligger endast 10 respektive 15 minuters promenad bort. Vandrarhemmet har 206 sängar fördelade på 26 rum. 

  Hotel Strand Continental – Westminster

  Det är varken snyggt designat, tipp-topp-renoverat eller supermysigt. Men det är good enough. Och det är superbilligt för det centrala läget på The Strand mellan Waterloo Bridge och Covent garden i centrala London. Här skrevs indisk historia då indiska frihetsledarna på 1940-talet träffades och smidde planer för självständighet från Storbritannien och ett nytt självständiga Indien. Fortfarande finns en India Club i hotellet där indier träffas och där du kan beställa en anständig masala dosa.

  Generator London – Bloomsbury

  Coola Generator Hostel finns i flera stora städer men det var i Bloomsbury vid Russel Square i Camden Borough som kedjan öppnade upp sin första filial redan 1995. Vandrarhemmet erbjuder 800 sängar uppdelade över sovsalar och privata rum vilket gör det till Londons största. Mingla i baren, chilla i biografen eller mätta hungern i vandrarhemmets restaurang. 

  St Christopher's at The Village – Southwark

  Är Londons första kapsellhotell som öppnade i början av 2018. Varje "rum" är utrustat med en lampa, en madrass, en väggkontakt och gardin – för att skydda mot insyn. Men för att vara tydlig är det alltså inga rum det handlar om, utan små sovmoduler, men det finns även dyrare och större rum. Hotellet ligger nära Themsen på gångavstånd till London Eye och den populära matmarknaden Borough Market.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!