• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Isolerad lyx: 6 annorlunda hotell på Island

  Bo i en uppblåsbar bubbla eller i en mysig stuga omgiven av storslagen vildmark. Här är sex fantastiska isländska boenden med det lilla extra.

  Isolerad lyx: 6 annorlunda hotell på Island
  Ion Adventure Hotel

  1. Ion Adventure Hotel

  Här möter modern, skandinavisk design Islands vilda natur. Förbered dig på stjärnklara nätter, orörda vidder och variationsrika dagsutflykter. Hotellet ligger knappt en timme från Reykjavik vid foten av vulkanen Hengill och i närheten av nationalparken Thingvellir. Här finns 42 rum, en utomhuspool som sträcker sig ut i vildmarken och en restaurang med fokus på lokala råvaror. 

  Foto: Pressbild

  Mer info: ionadventure.ioniceland.is

  2. Buubble

  I de här unika hotellrummen sover du under en glittrande natthimmel omringad av natur. Totalt finns fem av de sfäriska sviterna, som har plats för två personer vardera. På grund av hänsyn till gästerna har ägarna valt att inte avslöja rummens exakta position, men de är belägna cirka 70 minuter körväg från Reykjavik, nära den populära turistrutten Gyllene cirkeln.

  Foto: Buubble

  Foto: Buubble

  Mer info: buubble.com

  3. Deplar Farm 

  Pittoreska stugor med sedumtak (grästak) som smälter in i landskapet, ett exklusivt spa och en uppvärmd utomhuspool som erbjuder oslagbara vyer av norrskenet. Deplar Farm kan mycket väl vara det ultimata drömhotellet på Island. Lyxhotellet som drivs av den amerikanska lyxäventyrsarrangören Eleven Experiences ligger i Fljotdalen på den avlägsna halvön Tröllaskagi i en omgjord fårfarm. Här finns 13 rum, en restaurang, ett mediarum och inte en, utan två helikopterplattor. En vistelse här är långt ifrån billig, men då ingår också det mesta, som måltider, transport och utflykter. 

  Foto: Eleven Experience

  Foto: Eleven Experience

  Mer info: elevenexperience.com

  4. Black house  

  Karg natur möter hemtrevlig värme och skandinavisk design. Detta söta semesterhus i timmer ligger i orten Borganes och är perfekt för den som längtar efter avskildhet, utan att behöva göra avkall på bekvämlighet. Från stugan som ligger i fjorddistriktet Borgarfjörður har ni bra vandringsmöjligheter och närhet till natursköna sevärdheter som Husafell och vattenfallen Barnafoss och Hraunfossar. Går att hyra på Booking och Boutiqe Homes. 

  Foto: Black House

  Foto: Black House

  Går att boka på bland annat: booking.com och boutique-homes.com 

  5. The Viking Hotel 

  Res tillbaka i tiden och till Islands begynnelse som nation. På Viking Hotel, som ligger drygt 20 minuter med bil utanför Reykjaviks stadskärna, kan ni både bo och äta som vikingar, bortsett från moderna detaljer som wi-fi, vattentoaletter och elektricitet och en geotermisk varmvattenpool – så klart. Hotellet ligger i en vikingaby som dessutom är värd åt den årliga vikingfestivalen som firas vid solsommarståndet varje år. 

  Foto: Viking Village

  Mer info: fjorukrain.is/en/

  6. Kerlingarfjöll Mountain Resort 

  Kerlingarfjöll Mountain Resort ligger i centrala Island, cirka 3,5 timmar från Reykjavik, vid foten av en av landets vackraste bergskedjor. Förutom att häpna över vidunderliga vyer och böljande landskap som skiftar i olika nyanser av rött, grönt, grått och gult kan man njuta av vandring eller bad i varma källor. Utöver de 20 rummen som ryms i huvudbyggnaden finns även 10 mindre stugor. 

  Foto: Getty Images/Friðþjófur M.

  Foto: Getty Images/ Jekaterina Nikitina

  Mer info: kerlingarfjoll.is

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!