• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vagabonds guldkorn – sommarens härligaste smultronställen

  Vart åker reseproffsen när det vankas semester? Varsågod, här är våra personliga favoriter – smultronställen som är så bra att vi nästan vill behålla dem för oss själva! Ta del av Karin Walléns bästa tips.

  Vagabonds guldkorn – sommarens härligaste smultronställen
  Karin Wallén tipsar om den vykortsvackra Bohinjsjön i Slovenien. Foto: Getty Images

  Här hittar du mig i sommar: 

  Jobbandes på fjällstugan i Jämtland, fajtandes med myggen och nytt verandavirke. I augusti drar jag till Georgien. Längtar efter att vandra i höga berg och sätta tänderna i en ostdrypande chatjapuri. Mums!

  Georgien. Foto: Emad Aljumah/Getty Images

  Mitt bästa smultronställe:

  Bohinjsjön i Slovenien, där kajaken och bergstopparna speglar sig i kristallklart vatten. Och på lite närmare håll Hamra, längst ner på Gotland. Bo i enkelt båthus i gamla hamnen och njut av sköna middagar på charmiga Hamra Krog. 

  Bohinjsjön i Slovenien. Foto: Getty Images

  Bästa sommarstaden: 

  Oslo. För alla mysiga, coola ställen som dykt upp på senare år. Vippa, längst ut i hamnen, har foodcourt och mysigt häng vid vatten. Ta en båt ut till någon av öarna utanför stan, och missa för guds skull inte den klassiska Vigelandsparken. Den är som bäst på sommaren, när du kan smeka de fantastiska stenskulpturerna utan att frysa händerna av dig.  

   

  Mat, dryck och bryggbad i Oslo. Foto: Getty Images

  Bästa sommarstranden: 

  Ön Texel i Holland är kantad av långa, härliga, vita sandstränder, med prisvärda restauranger och bra campingplatser. Dessutom är det tillåtet för hundar, förutom i fågelskyddsområdet längst upp i norr.

  Den holländska ön Texel är kantad av vita sandstränder. Foto: Getty Images

  Bästa tipset på nära håll:

  Fjällsemester i Höglekardalen, Jämtland, med en obligatorisk tur ner genom Dromskåran. Passa även på att ta en tur till Trondheim i Norge, som nyligen fick två nya Michelinkrogar. 

  Trondheim. Foto: Getty Images

  – Karin Wallén, krönikör och reporter

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!