• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Berlins bästa spa – lyxigt, billigt och 20 000 kvadratmeter ren njutning

  Spa är kanske inte det första man tänker på inför resan till metropolen Berlin. Vagabond avslöjar en doldis och favorit för alla som älskar spa. Obs, det finns en speciell klädkod.

  Berlins bästa spa – lyxigt, billigt och 20 000 kvadratmeter ren njutning
  Några timmar här gör en riktigt avslappnad. Foto: Vabali spa

  I Berlin, närmare bestämt stadsdelen Moabit, ligger en bit av paradiset – Vabali spa. Oupptäckt av de stora turistmassorna som vandrar omkring i Mitte och plåtar Brandenburg Tor och Alexanderplatz. För vem tänker ens tanken att det är spa som är grejen i Berlin.

  Mitt i ett bostadsområde, nära tågstationen Hauptbahnhof, ligger det balinesiska spaområdet som täcker en yta på 20 000 kvadratmeter. Här finns varma och kalla utomhus- och inomhuspooler, flertalet bastun, vilorum med bekväma soffor, slafar, och vattensängar (japp, du läste rätt – vattensängar). Under hela dagen kan gästerna gå på flertalet bastusessioner där personalen delar ut krämer för skrubb eller mjukgörning medan de fläktar bastubadarna med varma vindar.

  I det stora utomhusområdet kan man ta plats vid poolen, terrasserna eller i trädgården i väntan på en behandling som går att förboka. Hungern och törsten släcker man antigen på restaurangen eller utomhusbaren i trädgården.

  Med en bok som sällskap kan man stanna hela dagen. Vilket man också kan. Vabali spa är nämligen öppet från klockan 09:00 till midnatt varje dag och man kan antigen betala för två timmar, fyra timmar eller ett dagspass. Har man bokat två timmar men vill stanna kvar? Ingen panik, det är bara att stanna – ditt armbandsur håller koll på såväl tiden som maten du köper och du betalar på väg ut. 

  Mindre utomhuspooler uppe på terrassen. Foto: Vabali spa

  Få massage utomhus i trädgården. Foto: Vabali spa

  ... eller inomhus. Foto: Vabali spa

  Inomhuspoolen. Foto: Vabali spa

  Här kan man stanna hur länge som helst och läsa, sippa på en drink och njuta. Foto: Vabali spa

  Vilorum med vattensängar, stämningsfull musik och utsikt över poolområdet utomhus. Foto: Vabali spa

  En av Vabali spas många bastun. Foto: Vabali spa

  Vad är klädkoden? Om man vill ha det påklätt är man definitivt på fel plats. Vabali spa är nämligen ett naken-spa. Gästerna får en morgonrock som de måste ha på sig i restaurangavdelningen, men annars är stället ett kläd- och mobilfritt spa. Dock väljer de flesta att även bära rocken när de rör sig omkring på spaområdet. Och även de mest inbitna klädbärarna har hörts uttrycka att "man kommer över nakenheten efter bara en stund eftersom alla andra också är nakna".

  På Vabali spa:s hemsida kan du läsa mer om behandlingar, priser, presentkort och dyligt.

  Spa hela dagen. Foto: Vabali spa

  Entrén till Berlins bästa spa-hemlighet. Foto: Vabali spa

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!