• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Lyxig lantgård i Sydafrika kryddat med det lilla extra

  På Babylonstoren odlas frukter och grönsaker, men också en hel del kryddor. Med bergen som fond breder vackra odlingsmarker ut sig och där, på den Sydafrikanska landsbygden, kan man stanna och övernatta.

  Lyxig lantgård i Sydafrika kryddat med det lilla extra
  Kockarna botaniserar i kryddträdgården. Foto: Babylonstoren

  Följ med på en resa tillbaka till 1600-talet, då kryddor var en viktig handelsvara i Sydafrika. Vin- och lantgårdshotellet Babylonstoren ligger ungefär en halvtimmes bilfärd utanför Kapstaden och här bjuds man på det lilla extra i en underbar miljö.

  Lantgården vill nu hylla sitt förflutna genom nyöppnade Spice Garden – en blandning av en restaurang och museum, vackert belägen i ett frodigt växthus och fyllt av färska och torkade kryddor som kanel, ingefära, svartpeppar, gurkmeja och muskot.

  Under en intim middagsupplevelse får du lära dig mer om det historiska värdet av kryddorna i rätterna du serveras och om odlingarna i det område där du befinner dig. En spännande middag för alla sinnen.

  Rada upp dig för en lyxig vistelse. Foto: Babylonstoren

  Kryddor för den som vill smaka på det goda livet. Foto: Babylonstoren

  Bon appétit! Foto: Babylonstoren

  Övernattning

  Förutom att man kan vara med om en härlig middagsupplevelse finns det även möjligheter för övernattning i den stora gårdsbyggnaden eller i egna hus och stugor. Slapna av i poolen, boka en spabehandling, ta en morgoncykeltur i närområdet eller hälsa på gårdens åsnor och andra djur. Men var beredd på att det kommer att kostar!

  • Från cirka 4 888 kronor/natten för två personer i dubbelrum och från cirka 5300 kronor/natten i egen stuga (11 800 kronor/natten kan man betala för det lyxigaste huset för fyra personer under högsäsong - hoppsan!)
 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!