Redaktionen

Redaktionen

Indien

Indien intar Kungsträdgården

Sugen på att uppleva Indien, men orkar inte söka visum och flyga så långt? Då ska du på lördag bege dig till Kungsträdgården i Stockholm som bytt om från melodifestivallstass till sari och turban.

Text: Redaktionen • 2016-05-16

Indien intar Kungsträdgården

På lördag 21 maj kommer Kungsträdgården att dofta curry, kardemummachai och rökelse när indiska mat- och kulturfestivalen Namaste Stockholm arrangeras för andra året i rad. Dagen börjar redan 8.30 med gemensam morgonyoga, fri för alla som vill vara med, och fortsätter med dans och musik. Samtidigt kan du mumsa på indisk gatumat som du köper från marknadsstånden som poppat upp och förvandlat parken i centrala Stockholm till en indisk basar. 

I några av marknadsstånden serveras restips istället för mat. Flera researrangörer med Indien som specialitet finns på plats och berättar om hur man lägger upp en indisk rundresa.

För att fullfölja idén om att skapa en indisk basar på svensk mark finns det också marknadsstånd som säljer allt från sarier till indiska smycken och utför hennatatueringar. Special price for you, only because you are my friend!

Namaste Stockholm är en del av de indiska temaveckorna India Unlimited, som sponsras av bland andra Vagabond, med flertalet seminarier, workshops, en filmfestival (som ägde rum i Stockholm i april) och flera olika utställningar och andra kulturhändelser.

På Millesgården på Lidingö pågår till och med söndag 22 maj en utställning med illustrationer av poeten och frihetskämpen Rabindranath Tagore och filmregissören Satyajit Ray, som båda kommer från Kolkata (Calcutta).

20 augusti arrangeras ännu en kulturfestival, liknande den i Kungsträdgården, fast nu på Götaplatsen i Göteborg. Där kommer bland annat Vagabonds Per J Andersson berätta om sin bok New Delhi–Borås tillsammans med bokens huvudperson, PK Mahanandia. För övrigt blir det samma innehåll med indisk gatumat, yoga och kultur.

Program för Kungsträdgården lördag 21 maj

Namaste Stockholm Detaljerat program och information om innehållet i de olika marknadsstånden.


Text: Redaktionen • 2016-05-16
IndienNyhet

Scroll to Top