Annons
Annons
Foto: Karin Wimark.

Foto: Karin Wimark.

Indonesien

Redaktionens favoriter: Potato Head Beach Club, Bali – udda strandklubb

Föreställ dig Colosseum i Rom utsmyckad med tusentals färgglada fönsterluckor i 1700-talsstil. Byt ut blodiga gladiatorspel mot en modern strandklubb där barer och restauranger kantas av svajande palmer och soldyrkare vid poolen. Alla vägar leder inte enbart till Rom. Till Potato Head Beach Club på Bali kommer såväl arkitektnördar som gastronomer för att njuta av

Text: Karin Wimark • 2016-05-15 Uppdaterad 2021-06-23

Föreställ dig Colosseum i Rom utsmyckad med tusentals färgglada fönsterluckor i 1700-talsstil. Byt ut blodiga gladiatorspel mot en modern strandklubb där barer och restauranger kantas av svajande palmer och soldyrkare vid poolen. Alla vägar leder inte enbart till Rom. Till Potato Head Beach Club på Bali kommer såväl arkitektnördar som gastronomer för att njuta av den udda strandklubben. Och så jag förstås. 

– Jag vet att du kommer att älska den här drinken, skrattar bartendern, höjer händerna och börjar skaka. Isbitarna slår hårt i shakerns väggar och skapar rytmiska toner i den stimmiga strandbaren.

Jag blickar ut över Indiska oceanen och kan inte annat än avundas hans arbetsplats. Designad av den hyllade indonesiska arkitekten Andra Matin och med fönsterluckor från hela den indonesiska övärlden gör stället till en unik upplevelse. Här möts det traditionella Indonesien ett modernt Europa i en lyckad fusion. Färgstarkt, avslappnat och trendigt hinner jag tänka innan bartendern avbryter mitt dagdrömmande och skjuter fram en blodröd drink. En sipp. En kick. Kanske var det vågornas brus, den ljumma fuktiga luften och alla färgstarka intryck som förhöjde det. Hur som helst hade bartendern rätt. Drinken var suverän. Likaså Potato Head Beach Club.

Jl Petitenget 51B Seminyak, Bali, ptthead.com, öppet 11–02 alla dagar i veckan.

24 timmar i Ubud – Balis andliga hjärta

5 weekendstäder för dig med liten reskassa

Bästa öarna i Medelhavet – vi listar våra favoriter


Text: Karin Wimark • 2016-05-15
IndonesienRestipsBaliRedaktionens favoriter

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen