Annons
Annons

Följ med till Tel Aviv med Youtubern Jiray "Jirre" Seropian och Kebabspotting. Foto: GettyImages/Privat

Israel

Kebabspotting testar streetfood i Tel Aviv – del 1

Kebebspotting är Youtube-kanalen där Jiray "Jirre" Seropian reser världen runt för att testa olika länders streetfood. Nu är andra säsongen igång och Vagabond följer hans resa. Först ut – Tel Aviv!

Text: Helle Kikerpuu • 2022-08-30 Uppdaterad 2023-03-09

Vilka förväntningar hade du inför resan till Tel Aviv?

Jag har varit i Tel Aviv flera gånger tidigare och återvänder gärna dit. Staden har bra vibe, mycket mat och riktiga smaksensationer. Jag gillar verkligen Tel Aviv och tycker fler ska åka dit, särskilt om man gillar att äta gott på semestern!

Hur ser streetfood-kulturen ut i Tel Aviv?

Streetfoood-kutluren är grym! Det är en ihopkoppling av kultur och historia, det har hänt mycket här och det märks i maten. Tel Aviv är en riktigt välsmakande smältkittel helt enkelt!

Vilken var din bästa matupplevelse?

Den här gången var det helt klart hummusen, en sammetslen men ändå lagom chunky upplevelse. Och perfekt grillat kalvhjärta nerstoppat i himmelskt fluffigt pita. Båda fick nior!

… och sämsta?

Helt klart shahshukan, vilket är en slags frukostomelette gjord på tomater och ägg. Den smakade absolut ingenting. Den var riktigt dålig och fick därmed inget vidare betyg.

Jirre upptäcker Tel Avivs streetfood. Foto: Gabadin

Tel Aviv ska vara vegovänligt – hur märkes det?

Falafel, hummus och sabich finns i princip överallt och äts av alla. Det är riktigt gott när det är bra! I Tel Aviv är det lätt att vara vego.

Hann du med lite turistande mellan tuggorna? Vad gjorde du då?

När jag inte åt, vilket jag gjorde en hel del ,så var jag på stranden. Staden har riktigt fina stränder. Den här gången hann vi inte med Jerusalem eftersom streetfooden fick gå före men jag definitivt att det är ett måste att besöka grannstaden när man är i Tel Aviv.

Vad skulle du vilja göra som du inte hann den här gången?

Helt enkelt stanna längre men nästa resmål för serien hägrade. Det finns så mycket att göra – och äta. Att besöka Döda havet är att rekommendera – otroligt vacker.

Kolla in avsnittet!


Text: Helle Kikerpuu • 2022-08-30
IsraelKebabspottingMat och dryckTel Aviv

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top