Annons
Annons
På vägen till Mount Fuji. Foto: Istock.

På vägen till Mount Fuji. Foto: Istock.

Japan

Nu ska det bli lättare att åka på roadtrip i Japan

Roadtrips är kanske inte det första man tänker på när man hör "Japan", särskilt inte eftersom det finns ett sådant välutvecklat tågnät här. Men för den som känner sig sugen kommer nu goda nyheter: Ett nytt expresskort ger utländska turister obegränsade resor genom landets, annars dyra, tullar.

Text: Johanna Jackson • 2017-11-21 Uppdaterad 2021-06-23

De nya expresspassen ger utländska turister, som har ett körkort giltigt i landet, chansen att resa runt med bil i antingen sju eller 14 dagar, för ett rabatterat pris.

Passen lanserades i oktober och går att köpa på 275 av landets biluthyrare. Priset blir 20 000, eller 34 000 yen, som motsvarar drygt 1 500 respektive 2 600 kronor. 

Nordön Hokkaido, som redan har ett eget rabattsystem är dock undantaget. Även metropolitiska områden som Tokyo och Osaka kommer inte inkluderas i passet. Detta eftersom myndigheter befarar att det skulle innebära för mycket kontrovers ifall turister fick nyttja de redan tungt trafikerade vägarna gratis. Det skriver Japan Times.

Enligt Japan Times planerar man även att införa tydligare information och skyltar på landets motorvägar, för att minska de eventuella problem som kan uppstå när utländska turister (med limiterade kunskaper i japanska) ger sig ut på vägarna.

Kyushu: 17 måsten på de varma källornas ö

Krönika – Karin om hyrbilens förbannelse


Text: Johanna Jackson • 2017-11-21
JapanNyhetRoadtrip

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen