Annons
Annons
Tokyo är ett populärt resmål och nu öppnar ännu en direktlinje från Skandinavien. Foto: Matteo Colombo/GettyImages

Tokyo är ett populärt resmål och nu öppnar ännu en direktlinje från Skandinavien. Foto: Matteo Colombo/GettyImages

Japan

Ny direktlinje till Tokyo från Köpenhamn

Det är svenska SAS som öppnar en ny direktlinje till Haneda International Airport i Tokyo från Kastrup, Köpenhamn. Det är en den andra nya direktlinjen från Skandinavien på kort tid som lanserats till den populära metropolen.

Text: Helle Kikerpuu • 2019-12-13 Uppdaterad 2021-06-23

Skandinaviska resenärer älskar Tokyo och Japan. I en undersökning av SAS röstade 9 678 personer från Sverige, Norge och Danmark fram deras favoritdestination och förstaplats hittar vi just Tokyo.

– Japan är redan en mycket populär destination, och detta blir ett positivt lyft för våra resenärer, både för affärs- och turistresor. Den nya rutten erbjuder en attraktiv tidtabell till Haneda, och kommer förhoppningsvis uppskattas av våra resenärer i Skandinavien och Japan, säger Rickard Gustafson, vd, SAS.

Direktlinjen till Haneda är också en välkommen nyhet för de olympiska och paraolympiska kommittéerna i de tre skandinaviska länderna, som valt SAS till huvudpartner under OS i Tokyo 2020.

– SAS ser fram emot möjligheten att flyga till Haneda från sommarsäsongen 2020 i tid för OS och Paralympics. SAS målsättning med det här initiativet att stötta de danska, norska och svenska lagen och deras ledare på deras resa mot OS, säger Rickard Gustafson.

Minskade utsläpp

I samband med att SAS börjar trafikera mellan Köpenhamn och Haneda, kommer SAS att sluta flyga till Narita i Tokyo.

Direktlinjen Köpenhamn-Haneda kommer att trafikeras med SAS nya flygplan Airbus A350. Planet, som Ù�r det mest bränsleeffektiva på marknaden, kommer att minska utsläppen med 30 procent jämfört med tidigare generationer av liknande långdistansplan.

Stockholm – Tokyo 

Tillgängligheten mellan Japan och Skandinavien ökar ytterligare under våren 2020. Vagabond skrev nyligen om att Japans största flygbolag, All Nippon Airways (ANA), flyger direkt mellan Stockholm och Tokyo Haneda med start från nästa år.

Läs mer här: Ny direktlinje mellan Stockholm och Tokyo 2020 

33 måsten i Tokyo

Sas flyger till 5 helt nya destinationer från Köpenhamn och Oslo

Norwegian lägger ner långdistansflygen


Text: Helle Kikerpuu • 2019-12-13
JapanNyhetFlygTokyo

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen